3 moduri prin care tehnologia a schimbat lumea afacerilor

Traim intr-o lume care este inconjurata din toate partile de tehnologie. Oriunde te uiti, vezi pe cineva care se foloseste de o anumita forma de tehnologie. Aceasta se schimba si modeleaza modul in care oamenii traiesc, avand un impact extrem de mare asupra domeniului de afaceri. Cu cat tehnologia este mai avansata, cu atat afacerile se adapteaza si se schimba. Tehnologia nu numai ca a oferit marilor compaii gadget-uri noi si noi lucruri de utilizat, dar a avut si un impact uimitor asupra modului de functionare.

 Iata trei moduri care descriu impactul tehnologiei asupra lumii de afaceri

  1. Cresterea productivitatii- intreprinderile sunt mai mai productive in prezent, si asta datorita tehnologiei. Chiar si lucruri mici au contribuit la cresterea cantitatii de productivitate. Lucruri precum viteza de navigatie mai mare au permis o mai buna comunicare intre afaceristi. In trecut, aveai nevoie de ceva timp pana cand un email sa ajunga la tine, de exemplu, insa astazi ai posibilitatea sa citesti un mail important in numai cateva minute, si astfel ajungi sa salvezi timp si pentru rezolvarea altor sarcini. PC-urile au procesoare extrem de rapide, astfel ca se poate rezolva aceeasi cantitate de lucru intr-un timp mai scurt, comparativ cu anii trecuti.
  2. Economie de bani- Datorita progresului din domeniul IT si al tehnologiei comunicatiei, afaceristii pot economisi acum si mai multi bani. In special, acestia pot economisi in cadrul departamentului de IT, mai ales din cauza utilizarii de software-uri on-cloud, care pastreaza informatiile in locatii diferite si pot fi accesibile de peste tot. In plus, se poate comunica cu alte persoane care se afla la o distanta incredibil de mare cu ajutorul Internetului. Prin externalizarea IT-ului, afaceristii ar putea economisi sume frumoase de bani.
  3. Imbunatateste marketing-ul- tehnologia joaca un rol extrem de important pe partea de marketing a unei afaceri. Ai nevoie de marketing pentru a-ti promova afacerea, iar in prezent exista o multime de modalitati tech care te pot ajuta sa faci acest lucru. De exemplu, cea mai buna modalitate de promovare este reprezentata de SEO, care directioneaza traficul de utilizatori catre site-ul tau.

Ca si un mic rezumat, tehnologia a reusit sa schimbe si sa imbunatateasca strategiile de marketing, fiind in avantajul intreprinderilor. Este o modalitate mult mai usoara si mai ieftina de promovare a unei afaceri, fata de momentul in care tehnologia nu era atat de avansata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *