5 pasi de succes prin care sa repari laptopul cu ajutorul metodei de inghetare

Orice anomalie a componentelor unui calculator integrate in cadrul unui desktop sau laptop se pot dovedi daunatoare performantei echipamentului, daca nu se mizeaza pe o mentenanta corespunzatoare.

Unele probleme generate de proasta functionare a calculatorului pot fi abordata si la nivel personal, prin tehnici de oprire sau inghetare a alimentarii sau prin blocarea unor functii importante.

reparatii calculatoare
Sursa: computercentral.ro

Cu ajutorul unor sfaturi si trucuri puteti pune in aplicare unele din aceste tehnici, menite sa rezolve problemele de reparatie si de functionare a calculatoarele, care vor fi mai eficiente apoi.

Reparatia calculatorului este extrem de importanta pentru ca noi ajungem sa devenim dependenti de acesta pentru fiecare sarcina personala si profesionala. De altfel, unele probleme pot fi simple, altele mai complexe si complicate, si cu siguranta nu intotdeauna exista posibilitatea sa reparam pe cont propriu afectiunile acestui echipament.

reparatii calculatoare
Sursa: biosvv.it/

5 pasi uzuali pentru reparatia calculatorului prin inghetare

Calculatoarele isi pot ingheta sistemul de alimentare pentru orice problema de hardware sau software, pentru a intelege exact motivul din spatele nefunctionarii acestuia.

Daca veti observa problema semnalata inca de la inceput, atunci cand ati conectat un echipament periferic- hardware, precum o imprimanta sau un scanner, atunci cauza ar putea fi un conflict de conductor electric.

reparatii desktop
Sursa: salut-it.ro

In cazul in care problema are loc dupa instalarea unui hard disk, atunci ar putea fi din cauza puterii insuficiente sau a unei calduri prea mari. Poti lua in considerare pasii urmatori pentru depanarea computerului personal, pentru astfel de situatii.

 1. Ofera-i computerului un pic de odihna. In cazul in care lasi computerul deschis tot timpul, acesta se poate defecta. Cel mai bine este, atunci cand ai semnalat problema, sa opresti functionarea sa, sa il scoateti din priza, iar in cel mai rau caz sa decuplati bateria de alimentare.
  reparatii it
  Sursa: pbs.twimg.com

  Apoi, tineti apasat cel putin 30 de secunde butonul de pornire. In acest timp, restul componentelor unui calculator vor avea capacitatea de a asimila defectiunea, se pot aprinde si implicit se pot conecta la o sursa suplimentara de energie.

  Dupa ce ati efectuat acest pas, reinstalati bateria, in cazul unui laptop, iar in cazul unui calculator desktop, cuplati la sursa de alimentare.

  reparatii salut it
  Sursa: salut-it.ro

  Prin stoparea cu alimentare a placii de baza, veti permite ca hardware-ul sa se reseteze si implicit sa beneficiati de o memorie restaurata. Un singur lucru de amintit aici: fiti sigur ca ati salvat fisierele in memoria dispozitivului inainte de a pune pe pauza calculatorul.

  reparatii laptop
  Sursa: recomandari.info
 2. Determinati modul in care computerul devine prea incins sau suprasolicitat. Desigur, vei avea nevoie de o privire de interior pentru acest lucru. Este bine sa va amintiti ca inchideti calculatorul inainte de a-l deconecta si de a analiza situatia.

  De asemenea, daca aveti parul lung, este bine sa il prindeti in coada si de altfel sa inlaturari oricare alte bijuterii detinute.

  reparatii calculatoare bucuresti
  Sursa: activ-solutions.ro/

  Evitati si utilizarea de haine care pot deveni statice si pot crea conductivitate, pentru ca o simpla scanteie poate deteriora hardul si poate provoca probeleme intermitente, greu de depanat, fara ajutorul unui specialist in reparatii laptopuri si calculatoare.

  depanare laptop
  Sursa: dc-service-laptop.ro
 3. Oferiti o diagnosticare optima. Multe computere vin acum cu o multime de diagnostice incorporate in cazul in care intampinati probleme de functionare.
  reparatii laptop salut itPentru a avea o parere despre problema nefucntionabila trebuie sa aveti in vedere urmatoarele date: puterea calculatorului, memoria, ultima actualizare si instalare de soft, utilizarea in timp a acestuia, ultima reparatie la un centru specializat, producatorul si marca computerului, cartea de utilizare si perioada de garantie. Unele parti este posibil sa nu fie suportate si incluse in garantia echipamentului.
  reparatii laptop bucuresti
 4. Inspectati si verificati driverele aparatului. De cele mai multe ori, atunci cand se face o actualizare de Windows, sistemul poate descarca si instala o multime de aplicatii, care pot bloca computerul.
  depanare laptop bucuresti
  Sursa: ultracore.ro

  Se impune verificarea oricarui CD sau aplicatie instalara. Pentru acele semne de exclamare cu galben din coltul de jos al ecranului se impune verificare a ceea ce calculatorul are instalat. In acest sens, deconectatti dispozitivele USB pentru a vedea daca eroarea dispare.

  depanare calculator bucuresti
  Sursa: blogcdn.com

  Daca eroarea persista, atunci cu siguranta este o problema majora. Alimentarea computerului si resetarea sa poate oferi o imagine asupra functionalitatii dispozitivului. De altfel, sistemul Restore va putea rula intregul sistem pe baza unui set de drivere incluse.

  drivere calculator
  Sursa: ecx.images-amazon.com
 5. Verificarea temperaturii procesorului si a sistemului de aerisire. In momentul in care temperatura metalului este ridicata, se impune o problema legata de caldura si de sistemul orar de functionare al dispozitivului.
  caldura laptop
  Sursa: techfeast.co

  Pentru un laptop, in general nu se recomanda deschiderea carcasei fara supervizarea unui tehnician in reparatii calculatoare. Insa, se pot aspira porturile ventilatorului. Pentru calculatoare, se impune examinarea cu grija a ventilatoarelor din fata si din spate, se elimina orice urma de praf si se cere sfatul unui specialist in reparatii IT.
  reparatii salut it bucuresti

Daca aceste situatii le veti intampina, atunci cu siguranta va pot fi de folos si explicatiile oferite. In cazul in care dispozitivul nu se afla in perioada de garantie si nici nu se remediaza la simpla instalare de drivere, atunci se impune ajutorul unui service de reparatii laptop Bucuresti sector 3, menit sa imbunatateasca si sa prelungeasca viata dispozitivului vostru.

 

Blogger: Ankez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *