Ai nevoie de o idee de afacere? Te-ai gandit la apicultura?

sursa: infoapollonia.ro

De multe ori ti-ai dat seama ca incerci sa cauti o idee de afacere si, nimic din ceea la ce te-ai gandit nu pare a fi o idee buna in Romania. Dar, te-ai gandit vreodata la sectorul apiculturii? La fel ca in orice alta afacere, si in apicultura trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare pana obtii rezultatele dorite de tine.

Ce presupune apicultura?

Apicultura

este o activitate cu o importanta economica destul de mare in Romania, interpretata ca o cale ideala de imbunatatire a starii financiare a populatiei ce traieste in mediul rural, apicultura fiind, de cele mai multe ori, o sursa de venit de baza in astfel de zone ale tarii. In plus, apicultura are un rol social, stiintific si, cel mai important, este benefica in intretinerea sanatatii oamenilor dar si a mediului inconjurator.

sursa: apicultura.ideideafaceri.ro

Asadar, pentru a pune bazele unei afaceri bazate pe apicultura, trebuie sa urmezi pasii descrisi in continuare:

  1. Procurarea de stupi– de obicei, o afacere in apicultura porneste cu un numar mai mic de stupi- in jur de 2- 3. Insa, pe masura ce tu, ca si stupar incepi sa prinzi ceva mai multa experienta, poti ajunge ca, in numai cativa ani, sa ingrijesti o familie puternica de albine, care sa iti aduca productii mari de miere sau alte produse de acest gen. De asemenea, ai nevoie si de foarte multa cercetare de specialitate atunci cand iti doresti sa pornesti o astfel de afacere.

 

sursa: ziarulceahlaul.ro
  1. Locul vetrei stupilor– potrivit specialistilor, o vatra nu trebuie sa aiba mai mult de 30 de familii de albine, si trebuie amplasata cat mai departe de sursele de poluare, de drumurile intens circulate sau de apele curgatoare. Pe scurt, o vatra de albine trebuie sa fie amplasata intr-un loc cat mai linistit, iar stupii de albine se aseaza cu urdinsurile orientate catre sud-vest. De asemenea, distanta dintre stupi trebuie sa fie de 5 metri intre randuri, si 2 metri pe rand. Atunci cand vorbim de doua stupine, distanta minima dintre acestea trebuie sa fie de macar 2- 3 kilometri.

 

sursa: apis-donau.ro
  1. Tipul de stup– trebuie sa asigure albinelor conditii de viata cat mai apropiate de cele din mediul natural al albinelor. Insa, stupii se pot gasi sub doua forme: verticali sau orizontali, existand mai multe subvariante constructive. Insa, nu tipul stupului este cel care dicteaza conditiile de „cazare” a unei familii de albine; stupii trebuie sa fie rezistenti, realizati dupa un anumit standard si incapatori- ar fi bine sa te consulti cu un specialist atunci cand doresti sa achizitionezi stupii, si sa nu iti treaca prin cap sa folosesti stupi invechiti.

 

sursa: apis-donau.ro

 

  1. Procurarea unei familii de albine– daca esti inceptor in acest domeniu, specialistul iti poate da cateva sfaturi in acest sens: in primul rand, trebuie sa ai grija ca familia de albine pe care o iei sa fie destul de puternica, sanatoasa si adaptata zonei in care iti doresti sa instalezi stupii. De asemenea, ai putea sa te gandesti si la roiuri care sa aiba mai multa albina si sa aiba si o matca tanara. De altfel , familii de albine de vanzare vei gasi la apis-donau.ro, unde specilistii te vor indruma si iti vor da sfaturi in ingrijirea familiilor de albine, astfel incat sa obtii rezultate de succes.

Ce produse se pot obtine din apicultura?

Apicultura este o adevarata afacere, odata ce ai destula rabdare pentru a astepta rezultatelele- in definitiv, asteptarea va avea un rezultat, cu siguranta, pozitiv. In Romania, importanta acestor produse apicole este foarte mare, daca luam in considerare faptul ca acestea sunt utilizate in realizarea medicamentelor, a cosmeticelor, a produselor alimentare etc.


  1. Mierea
    – este cel mai puternic energizant natural cunoscut de om, la ora actuala. Astfel, mierea este bogata in vitamine, enzime si minerale, fiind un antiinflamator si antiifectios puternic si natural, actionand asupra principalelor sisteme din organism. De altfel, mierea poate fi utilizata ca metoda naturala de prevenire a unor boli comune in ziua de azi: obezitate, diabet, lipsa de calciu etc.
sursa: lataifas.ro

 


  1. Ceara
    – al doilea produs principal obtinut de albine, ceara are, mai mult, o valoare terapeutica, din ea realizandu-se cosmetice, printre care creme si unguente.
sursa: brambleberry.com

 


  1. Laptisor de matca
    – folosit in scop terapeutic, acest produs este de mare ajutor in tratarea simptomelor asociate de diabetul zaharat, arteroscleroza, boli respiratorii, insuficienta renala, boli infectioase etc.
sursa: sanatate.bzi.ro

 


  1. Polenul
    – este un produs folosit in tratarea unor afectiuni diverse, beneficiile sale fiind numeroase: mareste nivelul de energie, trateaza alergiile, imbunatateste sistemul respirator, ideal in problemele digestive etc.
sursa: primarna-medicina.com

 

Blogger: Cristina M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *