Algoritmul folosit in diagnosticarea tumorilor cerebrale

Depistarea cutremurelor este o chestiune inca intens discutata de oamenii din comunitatea stiiintifica, acestia dorindu-si sa dezvolte noi tehnologii si strategii care sa aiba capacitatea de a prezice producerea unui cutremur. Exista un algoritm creat deja in acest sens, insa, recent, specialistii si-au dat seama ca acesta poate fi utilizat din in depistarea unor tumori sau anomalii cerebrale.

Faptul ca unele parti are organismului prezinta o oarecare elasticitate inseamna ca exista sanse mai mari de a se descoperi daca exista ceva in neregula. Exista mai multe metode de a depista unele boli grave, cum ar fi scanarea elasticitatii ficatului cu ajutorul ultrasunetelor, care poate descoperi semne de ciroza. Cu toate acestea, este putin cam dificil de a se masura elasticitatea creierului, astfel ca medicii sunt obligati sa analizeze creierul in mod direct pentru a descoperi unele probleme. Ultrasunetele nu sunt o metoda buna in acest caz, deoarece nu au capacitatea de a trece de cutia craniana.

Pentru a face fata acestor neajunsuri, oamenii de stiinta din domeniul medical au lucrat la o metoda care permite modificarea scannerelor RMN sa masoare elasticitatea creierului. In general, un RMN functioneaza prin masurarea concentratiei de apa, dar poate fi modificat astfel incat sa analizeze miscarea moleculelor din apa. Specialistii sustin ca aceste dispozitive sunt foarte inconfortabile pentru pacienti- se introduc vibratii in tot capul- iar din aceasta cauza nu sunt intalnite in clinici.

Masurarea vibratiilor din creier

In acest sens, specialistii s-au decis sa utilizeze vibratii naturale: „creierul nu este un organ static, ci exista extrem de multa miscare la nivelul sau. Prin faptul ca doar sangele este pulsat in vene, se introduc o serie de miscari vibrante in organism si, implicit, in creier”- sustin specialistii. Pentru ca intreaga procedura sa fie nedureroasa pentru pacienti, specialistii din domeniul medical s-au consultat cu cei din stiinta seismologica si au studiat, cu atentie, algoritmul care ajuta la depistarea cutremurelor. Astfel, oamenii de stiinta au reusit sa adapteze algoritmul folosit in prezicerea dezastrelor naturale in masurarea vibratiilor cerebrale.

Aceste scanari pot determina anomalii care au loc in creier, iar o scanare de acest fel ar putea scoate la iveala variatiile naturale ale creierului. Prin aceasta tehnica, specialistii isi doresc sa detecteze boli care pana in prezent sunt mai greu de descoperit, cum este si Alzheimer sau dementa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *