Alternative sanatoase pentru cafea

Trezirea de dimineata este uneori o sarcina herculeana, iar daca esti privat si de cafea, te poti gandi ca vei avea o zi nu tocmai buna. De ce ar trebui sa renunti la cafeaua de dimineata? Motivele sunt multe, exista numeroase efecte secundare ale consumului de cafea. Se poate ajunge la iritatii gastrice si dezhidratare, iar starea de alerta este doar temporara, fiind urmata de schimbari in atitudine si stare generala.

Cafeaua este considerata a fi una din cele mai populare bauturi din lume. Unii o consuma pentru gust, altii pentru plusul de energie pe care il ofera. Popularitatea nu este insa un etalon pentru sanatate, iar daca sunt luate in considerare efectele adverse, cafeaua ar trebui evitata. Cu ce am putea sa o inlocuim? Cateva posibile alternative sunt enumerate in continuare.

Apa – prea simplu sa fie adevarat? Oricat de ridicol ar suna, un pahar cu apa baut la prima ora dimineata are efect de trezire si este foarte benefic pentru corp.

Ceai – cand spunem acest cuvant incadram o mare varietate de arome si tipuri, incat ne putem gasi pusi in incurcatura. Ce sa alegem? Optiunile sunt multe, printre cele mai de ajutor ar fi ceaiul verde, ceaiul negru, ceaiul din plante, ginseng etc.

Alte variante – daca nu esti impresionat de celelalte doua mentionate mai sus, ramane o alta varianta – ciocolata calda. Este unul din cei mai buni inlocuitori pentru cafea ce il pot consuma cei dependenti. Ciocolata, in special ciocolata neagra, este o sursa bogata de antioxidanti, consumul acesteia aducand beneficii organismului. Cu toate acestea are si un numar ridicat de calorii, deci trebuie consumata cu moderatie.

Bauta ocazional, cafeaua nu reprezinta o reala problema. Daca insa esti o persoana care ajunge sa bea cateva cesti de cafea fara ca macar sa realizeze, ar fi timpul sa iei in considerare cele cateva optiuni enumerate mai sus. Datorita efectelor secundare pe care le provoaca, consumul de cafea poate fi foarte daunator pe termen lung, de aceea trebuie evitat sau tinut sub control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *