Amenintarile erei digitale

Secolul XXI este o perioada fantastica pentru a trai. In ciuda a ceea ce sustin scepticii, vietile noastre sunt mai interesante, mai diverse, mai usoare- pur si simplu mai interesante decat cele ale stramosilor nostri. Cu toate acestea, tot acest confort vine si cu un pret. Cu toate ca ne bucuram de beneficiile tehnologiei moderne- care au fost de neimaginat acum cateva decenii- trebuie sa fim atenti si la amenintarile care au inceput sa apara cu evolutia tehnologiei.

Exista o multime de probleme care au luat nastere din cauza dezvoltarii erei digitale, iar acestea pot varia de la daune minore la cele majore, care au un impact uimitor asupra carierei personale, a securitatii financiare si a vietii, in general.

Furtul de identitate nu este un subiect atat de nou, insa era digitala este ceea care a transformat acest lucru intr-o amenintare la nivel mondial. De ce? Cineva ar putea sa creada ca, cu atat de multe sisteme de securitate si precautii de identificare, furtul de identitate ar putea fi aproape imposibil? Cu toate acestea, o multime de oameni au un sentiment fals de securitate- ne bazam prea mult pe tehnologie si nu ne luam masurile de precautie necesare. Cele mai raspandite tipuri de furt de identitate implica furtul cartilor de identitate, numere de securitate sociala, parole, informatii bancare si altele asemanatoare. Cu suficiente informatii de identificare a unei persoane, infractorii se pot folosi de acestea pentru a realiza o serie de infractiuni. Pentru tine, acest lucru ar inseamna o pierdere de bani sau a unor proprietati, sau chiar deteriorarea reputatiei.

Trolii de Internet

Pe masura ce amenintarile si pericolele par a fi parte din viata noastra de zi cu zi, trolii de Internet sunt mai mult enervanti decat periculosi, mai ales daca nu stii cum sa te comporti cu ei. Cu toate acestea, nu trebuie sa subestimezi abilitatea lor de a perturba comunicarea dintre indivizi. Placerea trolilor este alimentata de haos si suferinta. Daca esti genul impresionabil, ar fi bine sa te orientezi mai bine si sa fii capabil sa faci diferenta dintre un trol de Internet si o persoana normala.

Amenintarile din lumea digitala vin in toate formele si dimensiunile. Acestea variaza de la usor enervanti pana la distrugerea vietii cuiva. De asemenea, aceste amenintari au un singur lucru in comun: nu mai sunt atat de periculoase daca stii cum sa faci fata cu ele si cum sa le gestionezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *