AntMarketers.ro – 3 beneficii aduse de SEO afacerilor mici

In prezent depindem intr-o mare masura de internet, iar acest lucru a adus un impact si asupra metodelor de marketing. Daca in urma cu cateva decenii promovarea se realiza prin afise sau anunturi in paginile revistelor si ziarelor, in prezent SEO este una dintre cele mai eficiente metode de promovare a unei afaceri.

Cu ajutorul procesului de SEO, proprietarii de business-uri mici reusesc sa implementeze masuri care rezulta in website-uri rapide, usor de utilizat, care atrag un numar ridicat de clienti si care se pozitioneaza bine in rezultatele motoarelor de cautare.

Tot prin intermediul SEO se poate obtine o crestere a brand awareness-ului, intrucat utilizatorii acorda un vot suplimentar de incredere acelor site-uri situate pe pozitii de top in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare. Dupa cum mentioneaza si specialistii de la AntMarketers.ro, proprietarii de afaceri mici care activeaza in online ar trebui sa apeleze la o agentie SEO pentru a aduce imbunatatiri la prezenta si vizibilitatea in online, pentru a depasi competitorii si a atrage noi clienti.

Aceiasi experti de la AntMarketers.ro ne prezinta si 3 beneficii aduse de SEO pentru afaceri mici, chiar din categoria celor aflate la inceput de drum.

1. Website-uri user-friendly, usor de utilizat

Cu ajutorul procesului de SEO, proprietarii de afaceri mici au posibilitatea de a obtine un site mai rapid, mai usor de folosit si mai prietenos cu utilizatorii. Desi denumirea de SEO (Search Engine Optimization) sugereaza ca optimizarea se realizeaza doar pentru motoarele de cautare, in fapt acest proces se focuseaza de asemenea si pe imbunatatirea experientei utilizatorului.

Un site bine structurat, aerisit si care ofera continut relevant multumeste vizitatorii, ajutandu-i sa gaseasca informatiile pe care le cauta. De asemenea, utilizatorii vor ramane mai mult pe site, ceea ce inseamna ca rata de respingere (bounce rate) va fi diminuata si vizibilitatea paginilor va inregistra cresteri.

2. Atragerea de noi clienti

Dupa cum mentionam si la inceput, SEO este in prezent una dintre cele mai eficiente modalitati de promovare. Prin faptul ca reuseste sa imbunatateasca pozitionarile unui website in rezultatele cautarilor Google pe cuvinte cheie specifice, sporindu-i in acelasi timp vizibilitatea, SEO reuseste in cele din urma sa atraga mai multi clienti. Mai mult decat atat, reuseste sa targeteze foarte bine un anume segment al utilizatorilor, mai exact acei potentiali clienti care sunt interesati de produse sau serviciile pe care le ofera website-ul.

3. Imbunatatirea ratei de conversie

Website-urile optimizate, asupra carora s-au implementat masuri SEO, reusesc sa obtina o rata de conversie mai buna, dupa cum precizeaza aceiasi specialisti de la AntMarketers.ro.

Cum se realizeaza acest lucru? Ei bine, odata ce website-ul are o viteza de incarcare buna, prezinta informatii relevante pentru utilizatori, este usor de citit si navigat si se afiseaza corect indiferent de dispozitivul de pe care este accesat, exista sanse mult mai mari ca atentia utilizatorilor sa fie atrasa si mentinuta. Implicit, odata ce utilizatorii stau mai mult pe site, cresc si sansele ca acestia sa devina clienti, marind astfel si rata de conversie.

Tinand cont de aceste 3 elemente de o importanta deosebita, devine evident faptul ca SEO este calea de urmat, in special pentru afacerile mici sau cele aflate la inceput de drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *