Apple a blocat Volkswagen de la demonstratia CarPlay

Optiunea Apple CarPlay permite utilizatorilor sai sa foloseasca sistemul de infotainment al vehiculului pentru a reflecta interfata iPhone-ului lor personal. Milioane de iPhone-uri care ruleaza pe sistemul iOS 9 pot sa se conecteze la CarPlay in mod inteligent, insa Volkswagen este prima companie producatoare de masini care ofera suport pentru aceasta functionalitate. Din pacate, Apple a interzis retailer-ilor Volkswagen sa ofere o experienta de acest gen utilizatorilor ce s-au prezentat la Consumers Electronics Show din ianuarie 2016.

Desi compania Volkswagen nu a confirmat faptul ca Apple a interzis companiei de a prezenta caracteristica la evenimentul CES, este destul de clar faptul ca Volkmar Tanneberger- seful departamentului de electrice si electronice a companiei se referea, intr-un discurs de-al sau, la compania ce are baza la Cupertino: „Am dorit sa demonstram ca sistemul CarPlay Wireless dar si proprietarul tehnologiei CarPlay nu ne-a permis sa prezentam aceasta optiune”- sustine Tanneberger catre Car and Driver.

CarPlay permite vehiculului sa reflecte interfata unui iPhone, oferind sansa utilizatorilor de a selecta aplicatiile dorite- desi unele dintre ele nu au fost incluse, din motive de siguranta. Niciun alt producator de masini nu ofera un sistem compatibil cu soft-ul detelefoane inteligente- masinile compatibile cu CarPlay sunt inca in curs de productie. Ei bine, in prezent, utilizatorii sunt nevoiti sa isi mai conecteze telefoanele lor, prin USB, la consola masinii.

Desi Tannenberger nu a mentionat care este motivul exact pentru care Apple a interzis prezentarea unui demo a CarPlay, exista posibilitatea ca Apple sa fi simtit ca tehnologia sa nu este suficient de buna si nu se ridica la standardele cerute de clienti, sau poate ca va fi lansat la un alt eveniment.

MirrorLink

In loc de a prezenta CarPlay, compania Volkswagen a ales sa prezinte MirrorLink, care functioneaza numai cu dispozitive Android, nu si cu iPhone. Asemeni CarPlay, MirrorLink permite utilizatorilor sa conecteze telefonul la display-ul masinii, prin optiunea Wi-Fi. De asemenea, proprietarii de masini pot folosi si ecranul de infotainment pentru a juca sau de a controla muzica stocata in telefonul personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *