Aurul negru: cele mai mari rezerve

Pe masura ce pretul combustibilului creste si forarea de petrol devine mai dificila, lumea cauta noi alternative pentru ca petrolul sa fie accesibil oricarui om de pe fata pamantului. Cu toate ca mai exista unele puturi de petrol si platforme marine traditionale care mai au rezerve de petrol, exista si zone unde rezervele de petrol necesita tehnologie suplimentara, pentru a putea fi accesate. Exista puturi de petrol care coboara pana la adancimi foarte mari si care ne testeaza limitele tehnologice, astfel ca si achizitionarea de combusibili este din ce in ce mai scumpa.

Viitorul exploatarii de petrol, achizitia si rafinamentul reprezinta un sector destul de interesant. In niciun alt punct din istorie, nu a existat atat de multa tehnologie care sa ajute la extractia de petrol. Astfel, exista regiuni din Africa, America de Sud si Canada care au rezerve de miliarde de dolari si care sunt inca neexploatate din cauza tehnologiilor invechite care fac ca accesarea rezervelor sa fie mai dificila. Piata de combustibil promite sa fie mai diversa decat cea inregistrata in anii `70 sau `80. Totusi, exista state cu rezerve de petrol importante, care ar putea face ca secolul XXI sa ajunga si mai departe.

Reverve de petrol importante

Venezuela- rezerve in valoare de 29.31 trilioane de dolari. In anul 2011, Venezuela a ajuns in partea de sus a listei cu cele mai mari rezerve de petrol din lume. Cu o cantitate uimitoare de peste 297 miliarde de barili, rezervele de petrol din Venezuela ajung la 29.31 trilioane de dolari. Din cauza pregreselor uimitoare in tehnologia rafinariei, centura Orinoco din nordul tarii a devenit o sursa viabila pentru rafinament. Arabia Saudita sustine ca ea e singura tara din lume cu cele mai mari rezerve de petrol, insa pana cand se dovedesc estimarile exacte, Venezuela ramane cea mai mare resursa de petrol din intreaga lume.

Arabia Saudita- rezerve de 26.39 trilioane de dolari. Cel mai cunoscut exportator de petrol din lume, Arabia Saudita are cantitati foarte mari de petrol: pana la 267.9 miliarde de barili. Aceasta natiune bogata va deveni si mai bogata, odata ce rezervele de petrol vor fi accesate. Cu toate ca exista zvonuri in lume care sustin ca rezerva de combustibil se diminueaza din ce in ce mai tare, nu acelasi lucru se poate spune si daca luam in considerare si rezervele de petrol din Arabia.

Canada- 17.26 trilioane de dolari in rezervele de petrol. Chiar si in cazul Canadei, rezervele de petrol sunt incredibil de mari, rezervele totale ale acestei natiuni fiind estimate la 175.2 miliarde de barili. Datorita infrastructurii moderne, a guvernului stabil si a resurselor mari, se preconizeaza ca, Canada va fi unul din cei mai mari exportatori de petrol din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *