Beneficiile dansului

Dansul a evoluat de la forma de exprimare la element de fitness si care ajuta la scaderea in greutate. Constientizarea faptului ca dansul este o forma buna de a face fitness este din ce in ce mai frecventa in randul oamenilor din intreaga lume. Fiind cunoscut inainte ca o forma de arta practicata exclusiv de o anumita categorie de varsta, acest fapt s-a schimbat si acum dansul a devenit un hobby pentru unii.

Antrenamentele la sala pot deveni monotone dupa un timp. Te plictisesti avand aceeasi rutina, facand aceleasi exercitii, zi de zi, saptamana de saptamana. Alternanta exercitiilor in activitati precum dansul aduc o schimbare benefica, aduc prospetime in programul de fitness al oricarei persoane. Te simti mai energic dupa o sesiune de dans, ceea ce e foarte putin probabil dupa un antrenament intens la sala, dupa care de cele mai multe ori esti extenuat. Dansul te ajuta sa si socializezi, toate aceste motive il recomanda ca si rutina de exercitiu fizic, in continuare mai enumeram cateva avantaje pe care dansul le ofera.

– Cei ce danseaza au un nivel de stres mai scazut.
– Dansul imbunatateste coordonarea, echilibrul si agilitatea
– Practicat cu regularitate, intareste oasele si muschii, unele forme de dans imbunatatesc chiar flexibilitatea.
– Forme de dans precum balet, salsa sau tango sunt echivalente cu antrenamente de mare intensitate, tinand si greutatea sub control.
– Fiind o forma de exercitiu aerobic, ajuta si la imbunatatirea capacitatii pulmonare.
– Dansul s-a dovedit a aduce beneficii si pentru persoanele ce sufera de diverse afectiuni ale inimii.

Cu toate aceste beneficii, trebuiesc insa luate si niste precautii, la fel ca si la oricare alta forma de exercitiu fizic. Trebuie facuta aceeasi incalzire la inceput, trebuie purtat un echipament specific fiecarui stil, este nevoie de hidratare, necesita de asemenea si odihna si asa mai departe. Este o forma usoara de exercitiu fizic, insa unii tind sa exagereze si pot ajunge foarte usor la accidentari. Daca sunt luate toate masurile de prevenire necesare, dansul este o experienta deosebit de placuta si o forma foarte buna de a face miscare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *