Cati utilizatori are Facebook?

Facebook are acum peste 1,55 miliarde de utilizatori- iar peste 1 miliard dintre acestia acceseaza platforma de socializare in fiecare zi. Compania a dezvaluit acest lucru recent si sustine ca cifra de afaceri a crescut cu peste 11% in ultima perioada, astfel ca veniturile au crescut cu 891 milioane de dolari. Cea mai mare retea sociala din lume mai sustine ca numarul de utilizatori activi lunar a atins cifra de 1,55 miliarde, cu 14% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, si vizualizarile video au crescut cu 8 miliarde pe zi in al treilea trimestru, de la 1 miliard cu un an inainte, subliniind faptul ca Facebook reprezinta o amenintare la veniturile financiare din publicitatile TV.

Astfel, veniturile au sarit cu 45% fata de anul trecut, ajungand la suma de 4,5 miliarde de dolari. Marea majoritate a venitului provine din publicitate, comparativ cu procentul de 66% inregistrat anul trecut, in aceasi perioada. „Am avut parte de cel mai bun trimestru de pana acum. Suntem concentrati asupra inovatiilor si a investitiilor pe termen lung, care sa serveasca comunitatii noastre care este conectata la reteaua sociala in fiecare zi”- sustine fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Declaratii Mark Zuckerberg

„Devenim o comunitate din ce in ce mai puternica. In urmatorii ani, videoclipurile vor reprezenta cel mai important punct- si noi ne dorim sa ajungem in primele topuri a celor mai bune platforme de sharing a acestora”- mai adauga fondatorul. Profitul din acest trimestru al companiei Faacebook a depasit chiar si cel estimat pe Wall Street, in ciuda faptului ca Facebook are cheltuieli destul de mari cu Messenger, WhatsApp si Oculus.

„Am spus de foarte multe ori ca realitatea virtuala ar putea fi urmatoarea platforma de dezvoltare”- a sustinut Zuckerberg. Cu toate acestea, acesta a avertizat ca firma se asteapta sa devina lider de piata in putin timp. „Primele smartphone-uri au aparut in anul 2003, si numai in primul an s-au vandut sute sau chiar mii de astfel de unitati”- zicea Zuckerberg- „suntem de parere ca jocurile vor fi cele mai productive pe piata”.

Facebook- cea mai mare retea sociala a lumii a continuta sa se extinda, ajungand la 1,55 miliarde de utilizatori activi lunar. Din acestia, 1,39 miliarde au accesat Facebook prin intermediul smartphone-urilor. De asemenea, Facebook a mai dezvaluit ca are peste 12.000 de angajati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *