O afectiune tot mai des intalnita in ziua de astazi este spondiloza cervicala. Numarul celor care se confrunta cu aceasta “boala moderna” pare sa tot creasca. In mod deosebit cei care petrec mult timp la birou sunt predispusi acesteia, insa nu numai.
In ce consta afectiunea? Aceasta presupune modificarea discurilor, a vertebrelor, a oaselor, precum si a incheieturilor din zona gatului. Motivul principal pentru care are loc acest proces il reprezinta imbatranirea. Astfel, cu trecerea timpului, lichidul continut de acestea se pierde, vertebrele cedeaza si intepenesc. Boala se intalneste cel mai frecvent in cazul celor care au depasit varsta a doua.
Daca nu ai mai auzit pana in prezent de spondiloza cervicala, te invit sa citesti in continuare pentru a afla mai multe despre modul in care se manifesta, simptomele pe care le prezinta, precum si metode de tratament existente.
Spondiloza cervicala – ce NU stiai despre aceasta
Atunci cand vertebrele si cartilajele se deterioreaza este favorizata aparitia osteofitelor, formatiunile cunoscute si sub denumirea de ciocuri de papagal. Urmarile pe care acestea le au constau in ingustarea canalului spinal. De asemenea, acestea “contribuie” la aparitia stenozei spinale, o alta afectiune deranjanta.
Cei care sufera de spondiloza cervicala probabil stiu deja ca este vorba despre o boala care nu progreseaza. Cu toate acestea, uneori este necesara interventia chirurgicala, in situatia cazurilor severe.
Stii care sunt principalii factori de risc ce favorizeaza aparitia spondilozei?
Ei bine, unul dintre cei mai des intalniti factori in cazul persoanelor care au aceasta afectiune este imbatranirea. De obicei, persoanele care au depasit varsta de 50 de ani sunt predispuse spondilozei cervicale. Pentru ca ligamentele si oasele se ingroasa, canalul spinal devine mult mai ingust. Astfel, miscarile vor fi mai dificil de realizat. Subtierea discurilor insarcinate cu amortizarea socurilor incepe sa se faca resimtita pentru ca nu reusesc sa mai ofere acelasi grad de protectie vertebrelor.
Cei care cauta tratamente pentru spondiloza cervicala in Cluj sau in diverse orase din tara, sunt persoane in viata carora s-a instalat sedentarismul. Din nefericire, in aceasta categorie intra si oameni care au varste incepand de la 30 de ani.
Si loviturile reprezinta un factor ridicat de risc. In special atletii si gimnastii obisnuiesc sa puna o presiune mare in zona gatului. In acest mod isi aduc contributia in instalarea spondilozei cervicale.
Un alt factor il reprezinta pozitia incorecta pe care o adoptam atunci cand lucram la birou. Petrecerea unui timp indelungat astfel provoaca modificari la nivelul coloanei vertebrale, iar asta are ca rezultat spondiloza.
Daca te regasesti in oricare dintre situatiile mentionate aici, atunci trebuie sa soliciti sfatului unui specialist, care sa identifice cauzele si sa iti prescrie un tratament pentru spondiloza cervicala in Cluj sau in orasul de provenienta.
Iti dai seama ca te confrunti cu afectiunea aceasta atunci cand ai dureri accentuate sau severe in zona gatului, daca prezinti furnicaturi sau amorteli in maini, daca prezinti incontenenta, ai probleme cu mersul, ametesti atunci cand iti apleci capul sau iti rotesti gatul.202
In oricare dintre aceste situatii este bine sa iei masuri urgente. Cu cat amani, cu atat mai mult te expui riscului de a-ti agrava starea si de a-ti inrautati durerile. Cel mai bine este deci sa intri in contact cu un expert in domeniu, care iti poate oferi siguranta ca tratamentul pe care ti-l recomanda va avea efectul dorit.
Noi va recomandam CHIROMEDICA Health Center din Cluj, unde pot fi gasite diverse remedii pentru afectiuni frecvente, precum: tratament spondiloza cervicala, tratament lombosciatica, tratament discopatie lombara, tratament entorse, tratament hernie disc si multe altele.