Ce reprezinta dezvoltarea profesionala

Dezvoltarea profesionala reprezinta aptitudinele cat si cunostintele pe care un angajat le are pentru a isi optimiza atat dezvoltarea profesionala cat si personala in domeniul profesiei pe care o detine. Dezvoltarea profesionala  implica oportunitati de invatare si de pregatire, precum si cursuri la universitati- licenta, masterat sidoctorat- sau participarea la sesiuni de training si conferinte legate de domeniul individual de munca.

Acest tip de dezvoltare este un proces de colaborare pe termen lung, iar la finalul intregului proces, se poate evalua progresul parcurs in decursul acestui timp. Foarte multi angajati se implica in astfel de oportunitati de invatare, printre care profesorii, avocatii cat si inginerii. Oamenii care presteaza astfel de profesii isi doresc, de cele mai multe ori, o cariera pe termen lung, dar si crestere personala, fiind dispusi  sa parcurga un proces necesar de pregatire astfel incat sa obtina aceste obiective.

Plan de dezvoltare

Insa pentru unele domenii de specialitate un asemenea plan de dezvoltare este critic. In Statele Unite ale Americii, unele state solicita ca invatatorii si profesorii sa participe la cursuri de dezvoltare a carierei. De exemplu, in Arkansas, li se solicita 60 de ore pe an ca profesorii sa aiba astfel de activitati de dezvoltare. Pe langa aceste lucruri, inginerilor le este necesar sa parcurga aceste dezvoltari profesionale pentru a fi in timp cu noile tehnologii si practici.

Oportunitatile care implica dezvoltarea carierei pot varia de la prezenta la ateliere, pana la un semestru intreg de cursuri academice, sau chiar la servicii diferite dezvoltate de anumiti furnizori.

Oricine poate participa doar mergand la cursurile necesare pe cont propriu sau sa profite de beneficiile oferite de catre firmele multinationale, pe care departamentul de resurse umane le pregateste pentru fiecare angajat. Avantajul de a te dezvolta la serviciu reprezinta o oportunitate de a invata si de a obtine aptitudini manageriale.  Mai mult decat atat, fiecare pregatire individuala reprezinta o cheltuiala pentru angajat, cheltuiala care nu ar putea sa se mai recupereze daca compania la care lucreaza nu are un program de rambursare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *