Ce sunt pompele sumbersibile si la ce folosesc?

sursa: shop-einstal.ro

Potrivit Wikipedia, pompele submersibile sunt utilizate in mai multe domenii; in general, acestea sunt folosite pentru drenaj, pompare a apelor uzate, a celor industriale sau de pompare a particulelor de nisip (namol). De asemenea, cele mai multe pompe submersibile sunt coborate intr-un bazin de apa si, in general, pompeaza apa din sectoarele rezidentiale, comerciale sau industriale.

Pe langa aceste lucruri, pompele submersibile pot fi utilizate in instalatiile de epurare a apelor uzate, in tratarea apei de mare sau in stingerea incendiilor, precum si in alte sisteme de irigare. Cu toate acestea, oamenii trebuie sa acorde o atentie sporita tipului de pompa submersibila utilizat atunci cand se folosesc anumite tipuri de lichide- de exemplu, pompele utilizate cu lichide inflamabile sau cu apa care poate fi contaminata, trebuie sa fie proiectate in asa fel incat sa nu fie inflamabile.

Ce sunt pompele submersibile si la ce folosesc?

Tot Wikipedia sustine ca pomele submersibile sunt numite si pompe submersibile electrice– sau ESP- si reprezinta dispozitive ce pot fi introduse intr-un bazin de apa. De asemenea, astfel de pompe pot varia in ceea ce priveste capacitatea de pompare a apei, dar cel mai adesea, acestea sunt utilizate in diverse aplicatii.

Domenii de utilizare a pompelor submersibile

 

 1. In pomparea apelor reziduale– curatarea fosei septice si golirea acesteia reprezinta un proces destul de complicat pentru cei care nu au cunostinte in domeniu. Astfel, pompele submersibile sunt ideale in indepartarea, in mod eficient, a apei de canalizare, transferand apa in rezervoare speciale de retinere- cu ajutorul unui sistem de furtuni.
 2. Pompare industriala– exista o multime de motive de utilizare a pompelor de apa in acest sector, insa cel mai cunoscut este cel care se datoreaza acumularii de apa in diverse spatii: santier, subsoluri etc.

  sursa: wikipedia.org
 1. Industria petroliera– procesul de foraj dupa petrol este unul foarte greu, mai ales atunci cand exista conditii dificile de forare. Astfel, o pompa submersibila poate pompa petrol din depozitele adanci in sol, care urmeaza apoi a fi tratat si plasat in rezervoare mari de depozit- astfel incat sa fie livrat cu usurinta catre diversi furnizori.
 2. Forare in adancime- pompa submersibila folosita in astfel de situatii este excelenta, deoarece ofera rezistentilor unei locuinte sau a unui cartier, posibilitatea de a utiliza apa in siguranta- in gatit, de baut etc.

Shop-einstal.ro ofera solutii durabile si eficiente, indiferent de necesitate

Experti in furnizarea de produse sanitare si de instalatii termice, profesionistii de la shop-einstal.ro ofera solutii excelente de pompare a apei, cu produse ideale de pompare si curatare a bazinelor de apa: pompe submersibile multietajate, cu rezistenta la nisip, in sistem hidrofor, potrivite in pomparea apei curate si fara particule abrazive, avand diverse aplicatii de uz casnic sau de alimentare cu apa.

sursa: shop-einstal.ro

Exista o multime de sectoare de aplicatie a acestor pompe submersibile, iar daca intampini probleme in intelegerea sistemului de functionare sau de instalare a acestora, profesionistii de la shop-einstal.ro sunt pregatiti sa iti ofere sfaturile necesare in ceea ce priveste alegerea produselor. In acest sens, pe langa sfaturi, vei primi calitate la preturi accesibile, pompele submersibile de la shop-einstal.ro reprezentand o solutie ideala ce se pliaza pe cerintele tale.

Blogger: Cristina M.

1 Comment

Add Yours
 1. 1
  Ion

  Un articol foarte bun, sunt de părere că orice gospodar trebuie să uneltele necesare pentru orice activitate. Recent mi-am achiziționat tot felul de unelte de mână de pe TehnicBazar și spun că e un must-have pentru orice casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *