Cei mai bogati lideri ai lumii

Serviciile publice reprezinta o chestiune potrivita numai pentru cei care isi doresc sa beneficieze de aceste servicii. In cele mai multe locuri, functionarii guvernamentali dar si liderii politici nu castiga foarte multi bani- oamenii trebuie sa creada ca politicienii nu se imbogatesc pe spatele populatiei.

Bineinteles, in alte state, acestor personaje importante nu le pasa de ceea ce crede populatia tarii. Ei bine, exista oameni care nu numai ca au putere politica, dar detin si o putere financiara de neinchipuit. Asa cum zice si o vorba veche: e bine sa fii rege.

Lideri miliardari

Albert II, Print de Monaco- 1 miliard de dolari. Monaco este un stat mic in Europa, cunoscut pentru viata luxoasa si pentru nivelul de trai foarte inalt. Unul din evenimentele cele mai cunoscute din Monaco este si Monaco Grand Prix- o cursa de masini, unde Albert al II-lea este cel in conducere. Lumea se asteapta ca liderii sa fie precauti, dar printul Albert vede intreaga situatie ca o gluma.

Mohammed VI, Regele Marocului- 2.5 miliarde de dolari- cele mai mari infractiuni cibernetice pornesc de la faptul ca se trimit e-mail-uri prin care oamenii se dau drept printi sau regi bogati, din Africa. In general, in asemenea situatii, minciuna vine de la un „print” dintr-un stat african, care sustine ca are nevoie de fonduri pentru a organiza unele evenimente. Ei bine, exista si o exceptie: Regele de Maroc, care are o avere estimata la 2,5 miliarde de dolari.

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord- 5 miliarde de dolari. Pentru cei care nu stiu, Kim Jong-un este dictatorul  statului Coreea de Nord, unde oamenii sunt jefuiti pe fata iar saracia este cuvantul care descrie perfect aceasta tara. Electricitatea este un lux iar majoritatea oamenilor nici macar nu au apa curenta. Din „fericire” pentru lider, acesta stie cum sa profite de naivitatea oamenilor si continua sa se imbogateasca.

Khalifa bin Zayed al-Nahyan, Presedinte al EAU- 23 miliarde de dolari- ca presedinte al Emiratelor Arabe Unite, nu e de mirare ca al-Nahyan se afla aproape de topul listei celor mai bogati lideri din lume. Asemenei altor conducatori din Orientul Mijlociu, averea sa provine din rezervele de petrol.

Vladimir Putin, Presedintele Rusiei- 70 miliarde de dolari. Cel mai bogat lider din lume este presedintele Rusiei, care detine o avere estimata la 70 miliarde de dolari, bani care provin din petrol si gaze naturale. Exista oameni care sustin ca, de fapt, averea sa totala ajunge la 200 de miliarde de dolari, insa acest aspect ramane incert din moment ce Putin nu e cel mai onest om de pe Pamant. Si, stii care este salariul presedintelui Rusiei? 175.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *