Cele mai ciudate lucruri printate 3D

In prezent, se pare ca orice lucru care odata era facut de mana omului, este de 1000 de ori mai bun daca este realizat de computere, iar nimic nu poate descrie mai bine acest argument decat imprimantele 3D. Acestea folosesc o proiectare asistata de calculator pentru a pulveriza straturi mici de material, indiferent ca e plastic, portelan, lut, cauciuc sau titan, dupa care utilizeaza caldura pentru ca acestea sa fuzioneze, strat cu strat.

Varietatea de lucruri care pot fi create cu ajutorul imprimarii 3D este una uimitoare. Insa, ce e o imprimanta 3D pana la urma? E un lucru care creaza alte lucruri. Super tare, nu-i asa? Dar, hai sa vedem care sunt cele mai tari lucruri facute cu ajutorul imprimantei 3D.

Lucruri ciudate printate 3D

Modele medicale- La ora actuala, daca studentii de la medicina isi doresc sa invete structura osoasa, de exemplu, dar si modul in care oasele lunt asezate in cadrul organismului uman, acestia trebuie sa invete cu ajutorul unei papusi extrem de scumpe sau, asa cum se mai practica in Romania, pe cadavre. Ei bine, imprimare 3D simplifica acest proces extrem de mult, asa ca nu este nevoie de papusi scumpe sau cadavre, ci doar de un model 3D a oaselor. De asemenea, cu un scanner 3D este posibila crearea unei structuri osoase si pentru un pacient actual, care sufera de boli ale sistemului osos.

Celule Stem- acest subiect a dat nastere unor discutii aprinse in urma cu cativa ani, dar si in prezent poate fi un subiect destul de alunecos. Practic, o celula stem are posibilitatea de a se dezvolta in orice celula din interiorul corpului. In Scotia, oamenii de stiinta au dezvoltat o imprimanta care sa printeze celule stem viabile, iar scopul principal al cercetatorilor este acela de a crea organe adevarate.

Carne- Cu totii cunoastem povara unei mese: pretul carnii este in crestere, iar activistii se lupta pentru protectia animalelor. Ei bine, exista companii care lucreaza la realizarea unei bucati de carne sintetice, printata 3D, care sa fie usor de mancat. In anul 2012, o companie numita Modern Meadows a alocat 350.000 de dolari in dezvoltarea acestei idei, iar mai recent decat atat, o companie din Germania, numita Biozoon, a creat un produs numit „Smoothfood” potrivit pentru oamenii mai in varsta, care intampina dificultati atunci cand mananca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *