Cine iti conduce viata in mediul virtual?

Cele mai multe companii care au devenit astazi stapani in lumea tehnologica si-au inceput drumul in urma cu aproape 20 de ani si isi datoreaza succesul si evolutia rapida multumita Internetului. Multe dintre aceste companii se afla in spatele software-urilor influente, planuind modul in care consumatorii interactioneaza cu lumea din jurul ei si utilizarea Internetului. Astfel de companii nu au nevoie decat de cativa angajati si au un profit extrem de mare din cauza publicitatii, fiind considerate a fii companiile viitorului, iar numele lor va ramane in jurul nostru pentru lungi perioade de timp. Iata care sunt companiile cu cea mai mare influenta in lumea online.

Companii influente pe Internet

Microsoft- fondatorul computerelor moderne, asa ca nu e de mirare ca e una din cele mai influente companii din ultimul deceniu. Fondata in 1976 de catre Bill Gates si Paul Allen, compania a evoluat rapid, devenind cel mai popular software din lume. Fiind cea de-a 8-a companie cea mai bogata din lume, Microsoft continua sa domine productivitatea de software dar si cea de console video- Xbox One si Xbox 360.

Apple- fondata de catre Steve Jobs, Steve Wozniak si Ronald Wayne in 1976, Apple a inceput ca si o companie devotata computerelor, dar care a ajuns sa isi atinga punctul culminant vanzand iPhone-uri, iPad-uri si iPod-uri. Aproape orice companie detine cateva produse marca Apple, cum ar fi Apple TV, iPod, iPhone sau un Mac computer, si se crede ca Apple a descoperit „formula magica” de a castiga tot mai multi oameni de partea sa.

Google- pus pe picioare in 1998 de catre Larry Page si Sergey Brin ca si o companie privata, Google a evoluat incredibil de mult, devenind cel mai vizitat website din lume, inregistrand mai mult de 1 miliard de vizite in fiecare zi. Google isi castiga existenta din reclame si cuvinte cheie, existand companii care platesc Google pentru fiecare click care il primesc pe reclama. Google are propriul sistem de notare, in functie de rezultatele cautarii, numite PageRank system.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *