Constructie de case imprimate 3D in China

O noua tehnologie este pe cale sa imbunatateasca conditiile de viata din zonele rurale din China. Vezi tu, China are o mare problema- venitul din mediul urban este de trei ori mai mare decat din zonele rurale, iar pe masura ce timpul trece, diferenta dintre cele doua zone devine din ce in ce mai mare. Ma Yihe lucreaza de ceva timp la perfectionarea metodei de imprimare 3D si sustine ca a gasit o solutie care ar putea rezolva situatia chinezilor. In mai putin de 24 de ore, Yihe a fabricat 10 case cu un singur etaj, fiecare la un cost mai mic de 5000 de dolari.

Pe langa faptul ca pretul unei astfel de case este extrem de mic, casele printate 3D sunt si prietenoase cu mediul. In loc sa se foloseasca caramida si mortar, casele sunt realizate din ciment realizat din deseurile de constructii. Construite cu stabilitate si cu retentie termica, casele se potrivesc perfect cu mediul rural.

Tehnologia 3D

Imprimarea 3D se dezvolta extrem de rapid in lumea fabricatiilor, ajutand la reducerea costurilor financiare si de mediu, in timp ce se reduc si mijloacele de productie. Anul trecut, un baiat in varsta de numai 12 ani a fost primul om caruia i-au fost implantate vertebre imprimate 3D in coloana sa vertebrala. Chiar si gradinile urbane sunt realizate folosind aceasta tehnologie de ultima generatie.

Casele din zona rurala a Chinei au fost construite folosind imprimante cu o inaltime de 6,6 metri si 10 metri latime. Iar Ma Yihe este genul de om care practica ceea ce predica- centrul de cercetare al companiei sale a fost construit folosind propria sa tehnologie. In prezent, acest tip de tehnologie evolueaza intr-un ritm alert, iar codurile din domeniul constructiei pentru arhitectura 3D au fost puse deja in aplicare.

In timp ce primele 10 case vor servi ca spatiu de birouri intr-un oras mic din afara Shanghai-ului, Ma Yihe considera ca aceasta tehnologie poate schimba dramatic viitorul constructiilor din China. De asemenea, tehnologia 3D a lui Yihe reduce semnificativ timpul de realizare in timp ce sprijina o relatie prietenoasa cu mediul inconjurator. In viitorul apropiat, arhitectul spera ca intreg orasul sa fie impanzit de case imprimate 3D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *