Creatorul WordPress strange 160 milioane de dolari

WordpressAutomattic, compania din spatele platformei WordPress.com, a confirmat luni ca a strans 160 de milioane de dolari la o evaluare mai mult de 1 miliard de dolari. Seriile mari din runda de fondare au fost conduse de Insight Ventures cu participarea investitorilor Chris Sacca, Tiger Global Managament si altii. Re/code, ce a fost primul sa sparga stirile de fonduri, raporteaza ca runda a evaluat Automaticc la 1.16 miliarde de dolari.

Matt Mullenweg, ce a preluat conducerea ca si CEO la Automattic la inceputul anului acesta, a scris intr-un post de pe blog ca el initial nu a crezut ca, compania a avut nevoie de o strangere de fonduri aditionale, dar si-a schimbat opinia atunci cand a devenit CEO.

Mullenweg a scri in acel post de pe blog, ca „lucrurile mergeau si merg cum trebuie, dar a fost un cost de oportunitate in cum reuseam sa administram compania pentru a ajunge la punctul de echilibru intre a face profit sau pierdere, si am realizat ca putem investi mai mult in WordPress si produsele noastre crest mai repede. De asemenea pozitiile banilor nostri nu vor fi incredibil de puternice dupa un numar de investitii in infrastructura si produsele de anul trecut si anul acesta.”

Fondarea vine la timp cand alte website-uri si platforme de blogging strang fonduri semnificative. Squarespace a strans recent 40 de milioane de dolari, iar Weebly a strans 35 de milioane de dolari.

Mullenweg a mai spus pe blogul sau ca, WordPress este intr-o piata mai competitiva ca niciodata, insa el crede ca WordPress va castiga. Blogurile WordPress sunt citite de mai mult de 400 de miloane de oameni in fiecare luna si utilizatorii creeaza mai mult de 40 de milioane de posturi noi pe bloguri in fiecare luna. Automattic a facut de asemenea cateva achizitii remarcabile anul acesta pentru a-si intari platforma, incluzand cumpararea Longreads.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *