Cum ar fi daca oamenii ar fi de doua ori mai inteligenti?

Exista sanse ca intr-o zi sa fii mult, mult mai inteligent. Asta e speranta neurologilor care se concentreaza pe intelegerea inteligentei umane. Acestia au descoperit ca, creierul persoanelor care au un IQ ridicat au tendinta de a fi foarte integrati, caile neuronale conectand anumite regiuni ale creierului, in timp ce creierul oamenilor mai putin inteligenti este construit mai simplu, urmand cai mai scurte. Insa, nimeni nu stie de ce unele creiere a parte de mai multe conexiuni decat altele.

„Atunci cand mecanismele din creier care subliniaza inteligenta sunt intelese, teoretic, este posibil ca acele mecanisme sa fie optimizate pentru a determina o crestere a IQ-ului. Conceputul potrivit caruia inteligenta poate fi crescuta este unul rezonabil”- sustine Richard Haier, neurolog si profesor la Universitatea din California.

Haier este de parere ca un nivel de inteligenta mai mare- care se defineste ca a fi abilitatea de a invata mai repede si de a retine mai usor- ar avea numeroase avantaje pe scara individuala. „O lume cu un nivel al IQ-ului mai ridicat ar putea inseamna ceva foarte interesant pentru majoritatea oamenilor. Acestia ar putea sa aprecieze mai multi cititul si ar aprecia lucrurile la un alt nivel. In plus, un IQ de 200 va permite ca oamenii sa aiba activitati si cariere in zona lor de interes, si nu sa beneficieze doar cei care sunt capabili de acest lucru. De exemplu, la un nivel al IQ-ului atat de mare am ajunge sa invatam limbi straine in numai cateva saptamani sau am putea devenni chirurgi. ”

Abilitati sociale

Societatea nu ar beneficia atat de mult ca si indivizii de pe urma cresterii capacitatii inteligentei in masa. Cu toate ca oamenii iubesc sa dea vina pe problemele sociale si pe ignoranta umana, totusi, oamenii de stiinta sustin ca eliminarea acestor probleme nu ar conduce la o viata armonioasa. „Inteligenta este o caracteristica indepartata de personalitate si emotie, astfel ca oamenii inteligenti ar fi, intr-un fel, nebuni.”- sustine Haier. „Chiar si daca toata lumea ar avea un IQ de 200, asta inseamna ca toti am avea aceeasi personalitate pe care o avem in prezent, iar din aceasta cauza nu se va ajunge la o societate mai buna”. Dar, sa-l luam exemplu pe Isaac Newton: un om cu o inteligenta iesita din comun, dar care era un mizantrop notoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *