Cum calatoresti? Cu masina proprie sau cu una inchiriata?

Atunci cand vine vorba de a te deplasa rapid, probabil primul lucru care iti vine in minte e avionul. Masina e cu siguranta pe locul doi, pentru ca trenul sau transportul public sunt variante mult mai lente.

Ce tip de masina alegi insa? Reiau intrebarea din titlu: optezi pentru masina personala ori pentru una inchiriata?

Voi trata astazi acest aspect avand in vedere patru caracteristici pe care le consider importante pentru cei care se vad pusi in fata unei asemenea decizii.

Concedii si calatorii

Foarte multi considera ca masina personala este solutia cea mai practica, intrucat ofera flexibilitate sporita din toate punctele de vedere. Pun aici o singura intrebare: daca respectivul concediu implica si deplasarea cu avionul? Intr-un astfel de caz serviciul de inchirieri auto se dovedeste o reala salvare: primesti si predai masina dorita direct la aeroport, fara sa mai ai grija masinii personale (parcare, siguranta, etc.).

Tipuri de masini dupa preferintele fiecaruia

Intr-adevar, masina personala este cea care ofera un grad de confort sporit. Este insa potrivita pentru drumuri accidentate? Poate sa care un numar mare de bagaje si pasageri? Poate sa faca fata cu brio unui drum lung?

La asemenea intrebari vine cu raspunsul o firma de inchirieri masini in Bacau 2018 (exact asa am facut si eu cautarea pe Google in momentul in care am avut aceasta nevoie). Pentru fiecare preferinta, pentru fiecare dorinta, oricine isi poate alege o masina compacta, una de familie, ceva de lux sau chiar un SUV, daca e cazul.

Cheltuieli

Punand in balanta masina personala cu una inchiriata, aparent oricine ar spune ca cea din urma presupune o cheltuiala mai mare, chiar daca este utilizata pentru o perioada relativ scurta.

Realitatea e alta, pentru ca multi nu au in vedere toate aspectele implicate. Masina personala are nevoie de asigurare, implica taxe si impozite, necesita rovinieta; ocazional are nevoie de revizii si schimburi de consumabile. Cine le plateste pe toate? Proprietarul, bineinteles – tot el va scoate bani din buzunar in caz de alte diverse defectiuni.

Cheltuielile sunt mult mai reduse cand vine vorba de masini inchiriate. Clientul primeste masina in perfecta stare de functionare si nu are de achitat decat valoarea stabilita pentru perioada de inchiriere si combustibilul. Orice alte griji si cheltuieli suplimentare sunt scoase din ecuatie.

Uzura masinii

Aceasta este o alta grija luata de pe umerii clientului care apeleaza la serviciile de rent a car. In concedii si alte deplasari, uzura masinii personale este suportata in cele din urma tot de proprietar.

Acest lucru nu se intampla insa si in cazul masinilor inchiriate. Pretul zilnic pentru care sunt „imprumutate” doritorilor include si acest aspect. Automat, devine mult mai avantajos sa eviti uzura masinii personale si sa optezi pentru rent a car.

Fara sa fac lobby pentru masinile de inchiriat, spun doar ca sunt o alternativa avantajoasa in unele cazuri. Depinde de persoana in cauza, de preferintele pe care le are, depinde de foarte multi factori. E o optiune de avut in vedere totusi. Daca vreti si o recomandare, apelati la serviciile cardigi.eu – cu ei am colaborat si am fost multumit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *