Cum iti cresti mai usor reputatia online

In ziua de astazi, cand practic oricine are un profil pe web, fie personal fie profesional, este foarte important sa tinem cont de continutul pe care il postam, pentru ca acesta se reflecta asupra noastra intr-un mod pozitiv sau negativ. Afecteaza in mod direct parerea oamenilor despre noi, caz in special adevarat pentru afaceri. Internetul este probabil cea mai importanta unealta pentru promovare folosita in zilele noastre. Un client multumit poate posta un review favorabil care sa creasca afacerea, la fel un client nemultumit poate strica in totalitate reputatia firmei. Pentru a preveni acest lucru, multe corporatii cauta sa gestioneze modul in care se creste si se mentine reputatia online. Cum ar putea oricine sa faca acest lucru? Iata cateva sfaturi in continuare.

Crearea unui brand. Daca esti in cautarea unui job si planuiesti sa postezi CV-ul online, este foarte important ca acel CV sa creeze o impresie buna despre tine. Daca scrii pe un blog, asigura-te ca pui acolo continut de calitate si care sa te avantajeze. Un angajator ar putea sa te caute si sa iti verifice si activitatea online si cum prima impresie este foarte importanta, ai grija sa fie una buna.

Mentine-ti reputatia monitorizandu-ti in continuu activitatea. Verifica in fiecare zi si postarile altora despre tine, despre produse si servicii pe care le oferi daca reprezinti o afacere, indiferent ca sunt pareri bune sau mai putin bune. Tine legatura cu toata lumea si gestioneaza favorabil atat review-urile bune cat si cele care exprima nemultumiri.

Mentine legaturi si cu persoane sau afaceri cu interese similare. In acest fel iti pastrezi si clientii si vizitatorii si le sporesti increderea in brand.

Asigura-te ca prezenta in mediul online este una potrivita. Daca un utilizator iti va vizita site-ul sau blogul si va vedea ca cel mai recent articol este scris in urma cu 2 ani, vei avea foarte mult de pierdut. Actualizeaza tot timpul cu stiri si noutati.

O prezenta si o reputatie online este un lucru de foarte mare importanta in zilele noastre. Creste constientizarea publicului despre brand si tinteste exact audienta potrivita. Intr-adevar necesita timp acest lucru, insa odata consolidat brandul si odata ce s-a format o buna reputatie, rezultatele vor fi mai mult decat bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *