Cum sa devii mai eficient si sa ai cheltuieli mai mici cu utilitatile?

Te-ai gandit vreodata de ce luna de luna o mare parte din bani se duc pe platirea datoriilor, a cheltuielilor ce tin de spatiul in care locuiesti si cum poti sa eficientizezi acest lucru? Afla ca desi poate parea greu o poti face.

Foarte multe dintre obiceiurile pe care le avem nu fac decat sa reprezinta o risipa, iar totul pleaca in primul rand de la educatia pe care o avem si intelegerea adevaratelor nevoi. Ce vreau sa spun prin acest lucru? Veti afla in continuare:

Stai mai putin la televizor

Aici vreau sa-ti aduc la cunostinta faptul ca foarte mult din timpul pe care ni-l petrecem acasa este efectiv pierdut. Daca te vei analiza intr-o zi vei constata ca foarte mult din timpul tau liber il vei petrece butonand telecomanda, vei asculta in mare parte numai minciuni si toate acestea te vor costa mai mult decat energie electric – timpul tau liber, care e cel mai pretios.

Nu spun ca nu este important sa fii informat, insa poate fi cu adevarat periculos daca nu stii sa-ti alegi corect sursele si canalele de informare. Iti recomand sa inlocuiesti timpul petrecut la televizor cu cititul unor carti. De preferat e ca acestea sa fie legate de domeniul in care activezi, sa te specializezi.

Ai grija de temperatura camerei

Indiferent de perioada anului, este foarte important sa ai temperatura perfecta in camere, mereu! Acest lucru iti va oferi un grad de confort ridicat si vei putea sa te concentrezi mult mai bine asupra sarcinilor pe care le ai de efectuat sau pur si simplu sa te odihnesti cat mai eficient.

De asemenea, este important ca dimineata sa iti aerisesti camera foarte bine si sa iei o gura de aer. Acum probabil te intrebi cum vei reusi sa reduci factura la caldura cu aceste sfaturi? Ei bine, secretul sunt produsele oferite de saluscontrols.ro, pe care le-am descoperit chiar recent.

Mai exact, e vorba despre un termostat controlat prin internet si cu ajutorul caruia poti sa ai temperatura pe care ti-o doresti, in locul in care doresti si in momentul in care doresti. Nu e minunat? Chiar de cand plec de la birou imi setez temperatura dorita in locurile in care stiu ca voi avea nevoie, adica baie, dormitor si bucatarie. Atunci cand ajung stiu sigur ca voi avea parte de cele mai bune conditii si in felul acesta devin foarte eficient.

Fa lucrurile mai importate de dimineata

Cel putin o data am fost prins cu treaba seara si vreau sa spun ca puterea de concentrare este foarte scazuta. Mai mult decat atat, vei folosi sursele de iluminat, poate laptopul, iar daca locuiesti cu alte persoane cel mai probabil le vei si deranja.

Fa o schimbare! Pe langa faptul ca vei da un randament mult mai ridicat si ai o putere de concentrare mare, e important sa prioritizezi sarcinile inca de dimineata. In felul acesta vei putea sa scapi de ce e mai greu si sa te relaxezi in ultima parte a zilei.

De asemenea, vei vedea ca te vei odihni mult mai bine daca vei stinge toate luminile din casa si vei inchide alte dispozitive, gen telefon, laptop, televizor. Ce rezulta? Costuri mai scazute la factura de energie eletrica si vei avea o dispozitie mult imbunatatita.

Acestea sunt doar cateva exemple, am incercat doar sa le leg cu un stil de viata mai eficient. Daca ar fi sa detaliem am putea sa introducem in aceasta discutie si izolatia corespunzatoare a peretilor, trecerea de la sistemul centralizat de caldura la solutiile individuale sau consumul rational de apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *