Cum sa devii mai productiv?

A fi ocupat nu inseamna acelasi lucru cu a fi productiv, iar a munci din rasputeri nu inseamna ca aceasta este cea mai buna modalitate de a optine rezultate garantate pentru tine sau pentru angajatori. De fapt, exista situatii cand o munca mai aerisita imbunatateste rezultatele. Stiinta confirma si sugereaza ce trebuie sa facem pentru a ne obtine scopul profesional.

Nu mai lucra ore in plus

Te-ai intrebat vreodata de ce sunt numai 40 de ore de munca pe saptamana? In anul 1926, Henry Ford, industrias american si fondatorul companiei Ford Motor, a realizat o serie de experimente a caror rezultate au fost uimitoare: atunci cand se scad orele de munca de la 10 la 8 ore pe zi si se scurteaza saptamana de munca de la 6 la 5 zile, nivelul de productivitate are tendinta de a creste. Astfel, cu cat lucrezi mai mult, cu atat vei fi ma putin eficient si mai productiv.

Nu spune „DA” foarte des. Potrivit oamenilor de stiinta, 20% din efort produce 80% din rezultate. Cu toate acestea, 20% din rezultate consuma 80% din totalul de efort. In loc de a lucra din rasputeri, oamenii ar trebui sa se concentreze, in primul rand, pe acele eforturi care aduc 80% din rezultate si uita de restul 20%. In acest fel, vom avea mai mult timp sa ne conentram asupra lucrurilor importante, astfel ca ar trebui sa invatam sa nu mai spunem „DA” sarcinilor care nu aduc niciun rezultat observabil.

Lasa-i pe cei din jurul tau sa te ajute. La un moment dat in cariera, vei ajunge sa gestionezi o cantitate mare de informatii si vei simti ca nu te vei mai descurca. Incerci sa faci totul singur si ajungi sa te epuizezi, astfel ca, colegii tai ajung sa preia si sa gestioneze sarcinile mai departe pentru tine. Ei bine, asta este puterea comunitatii- trebuie sa inveti sa nu mai fii orgolios si sa accepti ajutorul celor din jurul tau. Este foarte important sa realizam ca avem nevoie de ajutor, deoarece nu putem face totul pe cont propriu. In loc de a pierde timpul incercand cum sa faci fata unei situatii, mai bine ai apela la ajutor celor de langa tine.

2 Comments

Add Yours

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *