Cum sa iti cresti productivitatea la munca

Cu totii am avut zile in care timpul parca nu era suficient. Prea multe de facut si prea putin timp. Daca majoritatea zilelor trec in acest fel, este cazul sa incepi sa iti organizezi timpul.

Criza si recesiunea au determinat companiile sa reduca numarul personalului. Din partea angajatilor se asteapta sa faca mult mai mult, si uneori acestia nu pot face fata cerintelor. Vestea buna e ca totusi se poate face fata sarcinilor trasate, prin urmarea catorva sfaturi.

De fiecare data cand te vezi presat de timp, a face mai multe lucruri deodata pentru a termina mai repede este o greseala. Nu vei economisi astfel timp, dimpotriva ai putea fi chiar incetinit in munca. Mai productiv vei fi daca vei lua lucrurile pe rand si le vei rezolva.

Prioritizarea poate fi de foarte mare ajutor, insa nu este un lucru foarte usor de facut. Cu totii stim ca trebuie sa abordam intai urgentele, insa uneori ne confruntam cu mai multe urgente in acelasi timp. Inca o data, lucrurile trebuiesc luate pe rand, trebuie stabilita o ordine a prioritatilor si toate se vor rezolva.

Pentru a-ti creste productivitatea mai trebuie sa eviti amanarile de orice fel. Ti-a ajuns corespondenta, nu o arunca pe masa pentru ca „vezi mai tarziu” despre ce e vorba. Sorteaza facturile, verifica tot si da deoparte ceea ce nu este necesar si nu amana pe mai tarziu.

Pune-ti alarme si termene limita. Desigur ca nu este vorba aici de alarma de trezire de dimineata. Proiecte, lucruri pe care trebuie sa le rezolvi, intalniri, iti poti pune alarme si remindere pentru orice. Te va ajuta sa iti organizezi mai bine timpul si sa fii mai eficient.

Ultimul aspect dar nu cel din urma este sa ai grija si de tine. Productivitatea nu va ajunge niciodata la nivelul maxim daca tu, ca persoana, nu esti in starea de potential maxim. Asa ca odihneste-te suficient, alimenteaza-te corespunzator si fa miscare zilnic. Te vei simti mai bine si vei fi mai productiv si eficient si la munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *