Cum sa nu-ti pierzi cainele

Poate fi foarte stresant, ca proprietar de caine, sa realizezi la un moment dat ca acesta a disparut. Mai ales daca nici nu stii unde sa il cauti. Pentru a evita un asemenea dezastru, iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont.

Responsabilitatea de a avea un caine nu inseamna ca trebuie doar sa il hranesti si sa il duci la veterinar cand este bolnav. Trebuie de asemenea sa il vaccinezi, sa te asiguri ca face miscare, sa petreci timp cu animalul pentru a nu se rupe legatura dintre voi.

Ca sa nu il pierzi sau sa te trezesti ca lipseste intr-o buna zi, iata ce ai putea sa faci:

– verifica portile, gardurile si usile; portile deschise sau gaurile din garduri sunt locuri prin care jucausul se poate strecura si te vei trezi dintr-o data ca lipseste. Verifica tot timpul toate aceste locuri pe unde ar putea iesi, repara sparturile aparute, iar daca pleci de acasa asigura-te ca va fi protejat.

– lesa si zgarda trebuie sa fie rezistenta, daca vei lipsi o perioada de timp, lasa cainele legat sau incuiat, iar cand il plimbi asigura-te ca lesa si zgarda il impiedica sa o ia la fuga sau sa scape

– cea mai buna cale de a nu-ti rataci cainele este sa il tii mereu sub supraveghere; daca il iei cu tine peste tot, chiar si la cumparaturi, gaseste pe cineva care sa stea cu el cat timp faci cumparaturile, nu il lega pur si simplu de un stalp din afara magazinului. Ar putea sa scape sau cineva ar putea sa-l fure.

– o alta greseala facuta de multi este ca uita sa puna lesa cand scot cainele la plimbare si acesta o ia la fuga scapand pe usa deschisa. Fie tii cainele in alta camera, fie il dresezi sa astepte deoarece de fiecare data cand va vedea pe cineva in fata usii va crede ca e timpul de plimbare.

Dresajul este foarte important, si relatia caine-stapan la fel. Daca il scoti la plimbare zilnic, ii recompensezi comportamentul bun, nu il dai spre ingrijire altor persoane decat in caz de urgenta si il ingrijesti, vei vedea ca zicala „cel mai bun prieten al omului” nu este asa departe de adevar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *