Cum sa te descurci cu vecinii galagiosi

Vecinii galagiosi nu te deranjeaza doar pe tine si linistea caminului tau, ci afecteaza si alte persoane din zona unde locuiesti. Aici intra atat persoanele care se cearta in continuu, care repara diverse lucruri si fac galagie cu sculele si uneltele folosite, sau ce care asculta muzica tare. Aceste situatii sunt deosebit de neplacute, si trebuie luate masuri pentru ca in majoritatea cazurilor ei considera ca ceea ce fac este normal.

Mai ales cand stai intr-un apartament, vecinii pot fi o adevarata problema. Tipa sau se cearta, dau petreceri, asculta muzica la un volum deranjant si pur si simplu nu le pasa ca deranjeaza pe ceilalti. Cand ajungi acasa vrei sa te relaxezi dupa o zi de munca, te astepti sa ai liniste, si dintr-o data te trezesti ca asculti muzica data la refuz de tanarul de alaturi. Nu numai pe tine te deranjeaza, dar si pe ceilalti vecini din bloc, si trebuie sa iei masuri pentru ca altfel situatia va continua.

Abordarea directa este prima solutie. Trebuie discutata problema fata in fata. Asigura-te ca stii cu cine vorbesti, poate fi de ajutor daca va cunoasteti personal si problema se va remedia mai usor. Va intelege astfel ca ceea ce face nu este potrivit, nu se va ajunge la cearta, daca a vazut ca l-ai abordat direct si i-ai vorbit politicos, va cauta sa reduca nivelul de zgomot pentru ca situatia sa fie rezolvata pe cale amiabila.

Te poti intalni insa si cu persoane foarte incapatanate, care nu te vor asculta si vor da din nou drumul la muzica si nu te vor lasa sa te odihnesti. Aici problema devine de-a dreptul frustranta. Te poti alia cu mai multi vecini si sa ii atrageti atentia cu totii ca este deranjant, cand va vedea ca toata lumea este nemultumita poate isi va schimba comportamentul. Daca nici acest lucru nu functioneaza, in ultima instanta poti face o plangere. Cu siguranta situatia se va calma, pentru ca va prefera sa nu mai faca galagie decat sa plateasca o amenda sau sa se trezeasca tot timpul cu politia pe la usa. Incearca toate aceste modalitati, pentru ca nu trebuie sa lasi sa te deranjeze inutil, daca nimeni nu se sesizeaza persoana respectiva va considera ca ceea ce face este normal si va continua sa streseze toti vecinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *