Cum se comporta companiile mari cu angajatii?

Atunci cand ne gandim la angajatii celor mai mari companii din lume, ne vin in cap imagini ale cladirilor futuriste, geamuri mari si multa culoare. Astfel de spatii pot ambitiona chiar si mai tare angajatii sai, din moment ce programul de munca de 8 ore pe zi poate determina aparitia unei productivitati scazute. Ei bine, exista companii care incurajeaza productivitatea angajatilor sai, asa ca au venit cu o serie de idei de design care sa le imbunatateasca capacitatea de munca.

O atmosfera mai deschisa inseamna ca oamenii sunt mai unici si se simt mai liberi in interiorul biroului. Exista birouri amuzante care fac angajatii sa se simta mai apreciati pentru ca fac parte din compania lor. Cele mai predispuse la utilizarea spatiilor inovative sunt companiile tech, care sparg orice regula a birourilor obisnuite. Mediile distractive fac parte din aceste companii, iar procesul de recrutare a angajatilor este la fel de distractiv. De exemplu, Google este extrem de cunoscut pentru atmosfera placuta de munca care o ofera angajatilor, fiind infatisata si in cadrul filmului The Internship. Culorile si conceptele de design mai futuriste sunt mai avantaje, astfel ca o zi la munca devine o placere.

Cele mai cool companii

Autodesk este compania care se afla in spatele aplicatiei Sketchbook dar si a animatiilor profesionale 3D. Compania a deschis un birou unic in San Francisco. Biroul pluteste si mai exista unele idei de design mai neobisnuite, insa cea mai interesanta consta in faptul ca sala de conferinta este un balansoar, numit Scylla- dupa monstrul cu mai multe capete din mitologia greaca.

Initial, spatiul celor de la Facebook era reprezentat de o singura camera deasupra unui restaurant chinezesc si, cu toate ca Facebook s-a extins extrem de mult, acestia isi doresc ca biroul actual sa le aduca aminte de primele zile. Compania inca are graffiti-uri pe pereti, iar gustarile si bauturile sunt gratuite pentru angajati. Biroul lui Mark Zuckerberg arata la fel ca a celorlati angajati, iar toate serviciile sunt aproape gratuite aici. Spre deosebire de Google, biroul Facebook are pereti care nu lasa orice curios sa traga cu ochiul; de asemenea, angajatii nu pot parasi biroul oricand isi doresc, productivitatea acestor fiind monitorizata.

Microsoft- Biroul Microsoft din Viena a fost construit in 2011 si a costat 3.6 milioane de dolari. Cladirea are sali de conferinte cu tematica, inclusiv una decorata in stilul unei cabane de vanatoare si una care lasa impresia unei excursii catre ocean.

Google- nu-i nicio surpriza ca Google se afla in fruntea listei. Compania gigant este cunoscuta pentru ca isi raspalteste angajatii cu cele mai neobisnuite spatii de munca. La sediul din Califonia, angajatii pot opta sa alunece pe un dispozitiv- de la un etaj la altul- ca un tobogan. Google are o atmosfera de distractie si chiar o politica care permite angajatilor sa vina la munca cu animalul de companie. De asemenea, din dorinta de a ajuta la eliminarea stresului angajatilor, Google pune la dispozitia acestora capsule speciale pentru ca acestia sa aiba parte de un pui de somn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *