Cumperi piese auto online? Iata la ce aspecte trebuie sa fii atent!

Multi dintre noi opteaza tot mai mult pentru cumparaturile online. Poate fi vorba de produse casnice, de haine, incaltaminte sau gadgeturi, dar si de piese auto. Sectorul online-ului iti ofera in zilele noastre orice iti doresti. La orice achizitie trebuie insa sa fii atent, pentru ca exista si riscul de a nu primi ceea ce ai comandat.

Daca ai ales sa cumperi piese auto online, trebuie sa fii foarte atent de unde faci astfel de cumparaturi. Nu vrei sa te trezesti cu surprize, motiv pentru care iti ofer in continuare cateva sfaturi.

  1. Cumpara doar de la magazine online de incredere. Intereseaza-te despre fiecare dintre ele si nu plasa o comanda pe primul link care ti s-a deschis dupa o cautare online. La fel ca si atunci cand mergi intr-un hipermarket, compara intai preturile, verifica seriozitatea marcii etc. Poti sa afli daca un magazin online de piese auto este serios citind cateva review-uri sau diverse pareri postate pe forumuri de discutii.
  2. Verifica atent toate datele legate de livrare, termenii si conditiile si tot ceea ce tine de comanda pe care urmeaza sa o plasezi. Acei termeni si conditii rareori sunt parcursi de fiecare dintre noi. La fel ca si la instalarea de programe, trecem rapid peste ele si cautam butonul “Sunt de acord (I agree)”. Nu trebuie sa fie chiar asa, pentru ca in cazul in care piesa auto comandata nu este potrivita sau defecta, trebuie sa te asiguri ca exista posibilitatea de retur si conditiile in care se face acest lucru. Altfel, ramai si cu piesa auto defecta, dar si cu banii cheltuiti.
  3. Ideal ar fi ca magazinul online de unde te hotarasti sa cumperi sa aiba si cateva date de contact. Un nume de societate, un sediu, un numar de telefon pe care poti sa apelezi in caz de nelamuriri, sesizari sau reclamatii. Nu te lasa pacalit sa cumperi daca tot ceea ce ti se ofera la date de contact este o adresa de email. Poate acolo nu iti va raspunde niciodata nimeni.
  4. Atunci cand alegi o anume piesa auto, trebuie sa stii si exact ceea ce cauti. In cazul in care nu stii exact modelul sau marca, producatorul sau tipul de piesa cautat, magazinele online de incredere iti ofera serviciul de consultanta. Consilierii disponibili telefonic sau prin chat te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere, poate iti vor oferi chiar un discount – in majoritatea cazurilor astfel de oferte sunt prezente la magazinele online, indiferent de ceea ce comercializeaza.

Nu in cele din urma, atentie si la buget. Ofertele sunt tentante si poti fi ispitit tot timpul sa cheltui mai mult decat ti-ai propus. Daca ti-ai alocat o anume suma pe care esti dispus sa o investesti, nu o depasi. Nu ai nevoie de gauri suplimentare in buget, fata de cea pe care ti-a facut-o deja masina defecta. Asculta-mi sfaturile si vei vedea ca a cumpara piese auto online nu este atat de dificil sau problematic pe cat pare.

1 Comment

Add Yours

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *