Cumperi sau ridici o casa?

Probabil ca te gandesti deja la locuinta in care iti vei petrece restul vietii incat esti constient de ceea ce poti realiza in aceste timpuri si cu siguranta ai ajuns sa te intrebi daca este mai bine sa ridici sau sa cumperi o casa.

Fiecare prezinta avantaje si dezvavantaje sale, menite sa iti usureze alegerea, astfel incat cei mai multi opteaza pentru constructia unei case considerand ca ii pot da forma pe care o vor acesteia si pentru ca isi vor pune amprenta asupra acesteia.

Constructia unei case prezinta dezavantaje

Ca sa incepem cu timpul de realizare a constructiei este necesar sa stii din start ca o asemenea constructie dureaza in medie si doi ani, pentru ca depinde de marimea si de structura acesteia.

Muncitorii, sunt si ei de asemenea un dezavantaj pentru ca nu intotdeauna ii alegi pe cei mai pregatiti si pe cei mai buni, pentru ca nu le poti cere diplome de calificare. In acest mod, trebuie sa fii cu un ochi pe ei tot timpul, sa ii supraveghezi si sa te asiguri ca nu se abat de la sarcinile pe care le au de realizat.

Mai apoi trecem la capitolul finante, pentru ca nu stii intotdeauna ceea ce ai de platit, pentru ca mereu va exista ceva de cumparat, va exista ceva care necesita un cost suplimentar. Sa nu mai spunem ca mereu iti vin idei pe care ai vrea sa le pui in practica. Daca stii ca ai un buget limitat, atunci stii in ce fel de conditii poti recurge la achizitia unei case.

Astfel,  poti lua unele decizii pe care ti le vei asuma mai tarziu, si nu vei putea da vina pe cineva. Responsabilitatea ta este mult mai mare daca optezi sa iti ridici propria locuinta, pentru ca nu vei gasi un alt vinovat decat pe tine, si pentru ca riscurile le vei suporta mereu tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *