De ce devine Google Alphabet

googleCEO-ul Google, Larry Page, este un om extrem de ambitios. Nefiind multumit cu faptul ca este fondatorul uneia dintre cele mai mari si mai influente companii de tehnologie din lume, acesta isi doreste, in prezent, sa cheltuie miliarde de dolari din profiturile Google pe noi societati, care nu prea au nicio legatura cu afacerea originala a motorului de cautare Google.

Pentru a face acest lucru, Page impreuna cu co-fondatorul Sergey Brin, planuiesc sa-i ofere Google-ului o noua companie mama, numta Alphabet. Astfel, aceasta noua companie va detine Google dar si o alta varietate de alte firme: Nest, Google Fiber, Android etc. De asemenea, aceasta va include si eforturi mai radicale, cum ar fi cele adoptate de Calico- o companie care incearca sa creasca speranta de viata umana. Fiecare dintre aceste afaceri va avea propria strategie si CEO, iar Alphabet va include noi asociatii pe care Page si Brin le vor concepe in urmatorii ani.

Investirea profiturilor de la Google

In mod clar, separarea Google de catre alte asociatii va putea oferi CEO-ului fiecarei companii posibilitatea de a se concentra pe domeniile lor unice de expertiza. Insa, din perspectiva unui utilizator, nu foarte multe se vor schimba. Produsele vor continua sa foloseasca brandurile deja existente- nu va exista un motor de cautare numit Alphabet si nici nu va exista vreun sistem de operare cu acelasi nume pentru smartphone. Cu toate acestea, Google va avea un nou CEO, Sundar Pichai, care se afla la Google de aproape un deceniu.

Asemeni celor mai multi fondatori, Page si Brin sunt foarte entuziasmati de noua afacere, iar noua structura le va permite sa creeze si sa angajeze oameni noi in mod periodic. 

In general, companiile profitabile se confrunta cu presiunile pentru a retitui bani in numerar catre actionari si dividente, iar Page face clara ideea ca nu are nicio intentie de a face acest lucru. In schimb, acesta creeaza Alphabet deoarece crede ca va putea investi miliardele de dolari de la Google in profituri anuale, intr-un mod mai profitabil decat o poate face Wall Street.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *