De ce este important sa acorzi atentie sporita copiilor atunci cand se imboolnavesc?

Bolile copilariei sunt in mare parte boli virale, boli ce uneori chiar trebuie luate – cum ar fi varicela, deoarece acestea intaresc imunitatea copilului tau si odata avute nu vei mai avea griji ca o sa le aiba  inca o data cand sunt mai mari, in varsta, si mai periculoase pentru ca pot prezenta diferite complicatii.

Munca unui medic este o meserie grea, tot timpul in cabinetele spitalelor, in diferite operatii si mereu la datorie. Si nu orice datorie, ci aceea de a salva vieti. Cu toate acestea, munca unui medic pediatru este cu atat mai grea. Copii mici nu pot sa exprime in cuvinte ce anume ii doare si unde. E greu de colaborat cu ei si la fel de greu e sa ii intelegi. O clinica pediatrie in Mures care are medici priceputi, ce se descurca cu copilasii si care, cu siguranta, il va intelege pe copilul tau si il va face bine, indiferent de afectiunea de care sufera este CaritSan Medical.

Ca si parinte probabil te-ai interesat care sunt bolile copilariei, cum se transmit si cum se trateaza. Nu trebuie sa iti feresti copilul de ceilalti copilasi bolnavi. Uite mai jos o lista cu majoritatea bolilor ce apar in perioada copilariei:

  1. Varicela

Este o boala acuta de tip infectios ce este foarte contagioasa. Transmiterea se face pe cale aerogena, iar simptomele incep sa apara de la 1-2 zile de la contact. Copilul tau incepe sa aiba febra si sa se simta rau. Se manifesta prin aparitia de macule care evolueaza treptat si rapid la papule si leziuni veziculare. Odata ce copilul tau ia varicela, nu va mai avea probleme sau grija ca o va mai lua odata. Singura data in care este posibil un al doilea episod este doar in cazul persoanelor cu imunodepresie.

  1. Oreion

Organele afectate de oreion sunt pancreasul, ovarul sau testiculul. Mai sunt afectate si glandele salivare. Poate fi considerata frecvent o cauza de meningita aseptica sau a surzitatii neurosenzoriale. Este contagioasa, iar simptomele incep sa apara cam la o saptamana dupa ce a avut loc transmiterea. Simptomele sunt durerea de cap, febra, starea generala de rau sau chiar anorexia. In cazul in care copilul tau prezinta aceste simptome viziteaza o clinica pediatrie in Mures.

  1. Rubeola

Este transmisa prin aer si se manifesta prin eruptii sub forma de macule mai tarziu papule. Pot determina complicatii cum ar fi artrita, encefalita sau manifestari hemoragice. Virusul poate fi deseminat  cu sapte zile inainte si pana la sapte zile dupa aparitia simptomelor.

  1. Rujeola

Este destul de contagioasa, avand in vedere ca se transmite pe cale aerogena, in spatii inchise chiar in decursul a doua ore de la patrunderea in incapere a unei persoane cu rujeola. Simptomele care apar sunt lipsa poftei de mancare, febra si tuse. In cazul bebelusilor apare frecvent diareea.

  1. Eritem infectios

Apare ca o raceala obisnuita si persista pentru o perioada de aproximativ 3 saptamani. Se produce o inrosire la nivelul obrajilor si eruptii ale membrelor si pe trunchi. Este cauzat de catre parvovirus uman b19.

Acestea sunt cateva dintre bolile copilariei la care trebuie sa acorzi atentie. Daca pruncul tau prezinta vreunul din simptomele de mai sus, fa o vizita la o clinica pediatrie in Mures.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *