Stresul din zilele de astazi ne supun organismul la un efort fizic si intelectual mult mai mare, motiv pentru care ne neglijam sanatatea si de cele mai multe ori ne imbolnavim.
Fie ca este vorba de o problema de inima, sau de ochi, apelam la specialisti in diagnosticarea acesteia si recomandarea unui tratament in vederea imbunatatirii acestui aspect. Dar ce ne facem cand organismul nostru intampina probleme la nivelul pelvisului? Multe dintre femei opteaza pentru o consultatie la ginecolog, care ii poate prescrie sau nu tratament, investigatii sau analize din ce in ce mai amanuntite. Printre aceste analize se numara si testul Babes-Papanicolau. Acest test este cea mai eficienta metoda de a depista unele anomalii ale celulelor cervicale care pot conduce mai apoi la diverse tumori maligne precum cancerul de col uterin.
Medicii ginecologi recomanda efectuarea acestui test cel putin o data pe an, deoarece organismul nostru este suspus diferitilor factori, bacterilor sau celulelor canceroase, care o data diagnosticate pot avansa spre stadiul incipient al cancerului de col uterin. Testarea aceasta este cea mai eficienta modalitate de depistare a anomaliilor celulelor cervicale si permite administrarea unui tratament eficient in vederea ameliorarii simptomelor.
Testul Papanicolau implica recoltarea unei probe de la nivelul colului uterin, medicul recoltand cu blandete celule de pe suprafata colului si din interiorul canalului colului uterin, care apoi sunt analizate la microscop, afirma doctorul Mircea Onofriescu. Testul se face dupa inceperea vietii sexuale, dupa nastere, sau dupa schimbarea partenerilor sexuali si trebuie efectuat dupa 48 de ore de la ultimul raport sexual sau in afara perioadei menstruale. Femeia in cauza nu trebuie sa urmeze nici un tratament cu antibiotice inainte de efectuarea testului.