Dependenta de tehnologie

Secolul XXI inseamna secolul vitezei, unde nu avem timp unii de altii si nu ne mai intereseaza familia. Banii sunt cei care ne conduc, iar prietenii nostri se gasesc numai in mediul virtual. La munca comunicam cu clientii in mod virtual si cand ne incheiem ziua de munca continuam sa traim intr-un mediu virtual. Bineinteles, tehnologia are avantajele ei, insa, din pacate, are mai multe dezavantaje.

In ultima perioada, gasesti aproape peste tot articole care sustin cat de daunatoare este tehnologia pentru oameni dar si ca aceasta poate provoca dependenta, mai ales daca se folosesc si retelele sociale. Potrivit Pew Reserch Center, 65% dintre adultii americani folosesc retelele de socializare online, acest numar crescand de la valoarea de 7%, valoare care se inregistra in anul 2007- cand acestia si-au inceput studiul. Epidemia digitala a devenit o problema atat de severa incat exista mai multe sanse sa vedem oamenii cu telefonul in mana pe strada, decat sa ne oferim zambete unii celorlalti.

Pentru a infatisa cat de daunatoare este aceasta deconectare de la lumea adevarata si conectarea la lumea virtuala, fotograful Eric Pickersgill, a realizat o serie de fotografii care sa descrie viata de zi cu zi a unui om normal, insa, a facut o mica ajustare: toate dispozitivele electronice din fotografie au fost eliminate.

Proiectul Removed

Proiectul, care poarta numele de Removed, a fost inspirat si initiat in urma unei situatii remarcate de catre fotograf intr-o dimineata: „O familie statea langa mine la Illium Cafe in New York, insa membrii familiei erau deconectati unii de ceilalti. Nu vorbeu tare mult. Tatal si cele doua fiice ale sale aveau propriile telefoane. Mama nu avea telefon, sau poate ca avea dar a ales sa nu il scoata din geanta. Se uita pe geam, trista si singura in compania familiei sale. Tatal mai ridica nasul din telefon pentru a mai anunta ce stiri a mai aflat din lumea online. Sunt intristat de faptul ca tehnologia ne opreste de la a mai interactiona.”

Indiferent daca esti sau nu un obsedat al tehnologiei, cu siguranta ai ce invata din arta acestui fotograf. Pentru cei care au o problema adevarata cu tehnologia, aceste imagini ii vor trezi la realitate. Cel mai bine este ca, acestia sa isi monitorizeze timpul petrecut pe telefon si sa-l inlocuiasca cu o activitate fizica sau cu o cina luata in familie, dar fara a scoate telefoanele din buzunare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *