Nu mai este de multa vreme o necunoscuta sau o surpriza faptul ca internetul este in zilele noastre cel mai simplu si accesibil mod de comunicare si mediu de schimb de informații. Poate ca una din cele mai bune invenții, internetul a devenit in scurt timp chiar si un stil de viată pentru unii. Doar ca de la plăcerea de a petrece timp liber intr-un mediu interesant si pana la nevoia de a munci online s-a ajuns ușor, ușor si la crearea unor dependente; ne bazam din ce in ce mai mult pe puterea internetului pentru absolut orice, fie ca tine de viată personala sau de cea profesionala.
Viată fără internet este greu de imaginat in condițiile moderne. Suntem într-o oarecare măsura dependent de el. Ca sursa de comunicare, emailul si alte platforme de socializare sunt accesate zilnic, de mii de ori. Ca sursa de distracție, de petrecere a timpului liber, accesam tot felul de site-uri, jocuri si forme de distracție de acest gen. Pana când? Avem si limita?
Dependentele de ordin modern, precum cea legata de internet, pot crea probleme. Doar ca autocontrolul si o forma proprie de educare își spun cuvântul. Nu degeaba se spune ca jocul si joaca, încă din anii de copilărie, implica o serie de abilitați ce ne ajuta pe viitor. Ne dezvolta curiozitatea, capacitate de învățare si de descoperire a lumii din jur. In egala măsura, jocurile ne pot educa.
Luând exemplul jocurilor de tip cazino spre exemplu, a site-ului Casino.com Romania, descoperim ca totul are o limita. Poate chiar contrar a ceea ce unii cred si contrar unor stereotipuri, astfel de online jocuri sunt de fapt o forma de educare. Spre exemplu, politica acestui site nu permite unui jucător sa depună o suma prea mare de bani. De asemenea, se verifica in ce măsura un jucător deține fonduri pentru a juca. Pana la urma nu își dorește nimeni sa creeze dependente si dependenți așa ca un soi de limita se impune de la sine.
De vreme ce am putut sa ne managerei viată si pana la apariția internetului in viețile noastre, cu siguranța am putea face acest lucru si de acum înainte, cu sau fără anumite activități. Asta in condițiile in care ar dispărea. Acest lucru însă nu are cum sa se întâmple, mai cu seama având in vedere ca s-au dezvoltat adevărate industrii in mediul online, cu si prin intermediul acestuia. Cu sau fără jocuri in viețile noastre, trebuie sa fim conștienți ca tine de educația fiecăruia in ce măsura investim timp si poate chiar si bani, la propriu, in anumite activități.
Pana la urma dependentele sunt slăbiciuni. Duse la extreme desigur, însă au existat si pana la marele boom al internetului dependente. Acum însă sunt accentuate si de ușurința faptului cu care pot fi accesate, poate nici măcar. Puterea este un mâinile fiecăruia, responsabil de ceea ce alege sa facă parte din viată sa si ce merita atenția sa încă de la bun început.