Descurca-te cu alergia la latex

LatexBaloanele, benzile elastice, pelerinele de ploaie si sticlele cu apa fierbine sunt unele din produsele care contin latex. Asa ca daca esti alergi la latex, contactul fizic cu aceste produse trebuie sa fie evitat.

Una din cele mai bune modalitati de a evita contactul cu produsele latex este sa porti manusi de vinilin, atunci cand ai treaba cu latex.

Termenul latex se refera la fluidul laptos care circula in sistemul vascular al copacilor de cauciuc. Fluidul de lapte este folosita comun pentru a face produse naturale din cauciuc. S-a obesrvat ca oamenii care sunt alergici la latex nu pot folosi nici un produs fabricat din acel fluid laptos obtinut din copacii de cauciuc.

Proteinele prezente in latexul de cauciuc natural sunt componenti alergeni care pot declansa un raspuns neobisnuit de imunitate. Asa ca pur si simplu atingand un produs ce contine latex, persoana ar putea suferi din simptome de alergie cum ar fi mancarimi sau umflaturi in zona expusa a pielii.

Descurca-te cu alergiile la latex

  • Cea mai buna optiune este sa inlaturi toate produsele de latex din gospodaria ta. De asemenea cand esti in afara casei, ar trebui sa eviti sau sa limitezi contactul cu produsele latex.
  • In loc de latex, o optiune mai bune ar fi sa folosesti produse care sunt realizate din plastic, nailos, sintetic, bumbac sau orice alt material ce nu declanseaza o reactie alergica.
  • Precautii ar trebui sa fie luate sa nu te aventurezi in zone care sunt pline cu produse de latex. Similar nu consuma mancaruri care ar putea declansa o reactie alergica.
  • Ar trebui sa incerci sa minimizezi contactul cu produsele latex, in timp ce alergia la latex este direct proportionala la extinderea pentru care o persoana este expusa la latex in viata sa.  Asa ca, evita latex-ul cu orice pret pentru a nu ti se declansa alergia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *