Despartirea prin SMS

E ok sa te desparti de cineva printr-un SMS? Poate fi alegerea cea mai la indemana, eviti multe complicatii si explicatii, este insa aceasta cea mai buna alegere?

Poti ca dragostea adevarata triumfa tot timpul si trece peste toate obstacolele si poti aspira la ideea de „fericiti pana la adanci batraneti”, dar nu se intampla sa fie tot timpul chiar asa. Pentru diverse motive, se intampla lucruri, sentimentele se schimba si oricare ar fi motivul, se ajunge la un moment in care unul dintre parteneri, sau chiar ambii, doresc sa puna capat relatiei. Aici apare problema – daca sa te indragostesti e foarte usor, despartirea este mult mai dificila. Astfel trimiteai nenumarate SMS-uri, discutai pe chat, trimiteai scrisori si foloseai orice cai de comunicare cu multa usurinta, insa in momentul despartirii parca nu mai e deloc asa usor.

Ultima tendinta care se pare ca devine din ce in ce mai utilizata de tineri este folosirea mesajelor de despartire. Multi aleg aceasta cale de incheiere a unei relatii, in locul unei intalniri fata in fata, a unei conversatii telefonice care sa anunte despartirea: este preferata solutia foarte la indemana de a trimite un simplu mesaj.

Daca dragostea si afectiunea poate fi exprimata atat de usor prin scurte mesaje, de ce nu ar fi la fel de usor si atunci cand te desparti? Scapi astfel de nenumarate explicatii, economisesti timp, nu mai trebuie sa dai ochii cu persoana respectiva, daca ti-a produs sau i-ai produs suferinta.

Se pune intrebarea daca, in ciuda tuturor acestor motive si posibile avantaje, despartirea printr-un mesaj este intr-adevar cea mai etica si buna cale. Sau cumva este o dovada de comodidate si in acelasi timp de lasitate? Parerile inclina inspre cea din urma. Indiferent de problemele dintr-o relatie si de motivele care provoaca despartirea, o regula nescrisa impune un anume nivel de respect intre parteneri, si un respect pentru sentimentele celuilalt. Ce se petrece in mintea partenerului cand este anuntat ca totul e gata? Soc, dezamagire, umilinta, usurare? Daca iti apar in minte aceste intrebari e mai recomandat sa te intalnesti cu partenerul sau sa pui mana pe telefon si sa suni decat sa termini totul printr-un mesaj; asta va arata ca ii porti un respect suficient pentru a-l anunta personal si nu printr-un mesaj sec.

Desigur, fiecare caz este diferit, decizia e la alegerea fiecarei persoane, depinde de un numar de factori, daca la baza despartirii stau infidelitatea sau abuzul, e o metoda indicata pentru a-i da o lectie celui care a gresit.

Poate ca nu e cea mai buna optiune sa te desparti printr-un SMS, dar cu siguranta a ajuns sa fie la moda, in era tehnologiei in continua dezvoltare in care ne aflam. E totusi recomandat sa arati partenerului ca il respecti si ca ii poti comunica personal sentimentele. Mai degraba lasi un loc de buna-ziua decat sa se termine totul intr-o nota neplacuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *