Dispozitive de salvare a datelor, acum si in viitor

dispozitive_de_stocare

In ziua de azi exista numeroase dispozitive de salvare a datelor .De la bananele stick-uri pana la harddisk-uri externe de cativa terra memorie.

CD-urile sunt niste dispozitive de memorare. Ele pot fi cd-uri de citire sau de citire-scriere .

Stick-urile sunt o tehnologie practica si usor de purtat care poate fi utilizata pentru memorarea unui volum limitat de date.

Harddisk-urile sunt niste dispozitive care, precum harddisk-urile calculatoarelor permit atat lansarea in executie a unor programe cat si salvarea unui volum mai mare de date decat stick-urile.

Intr-un viitor apropiat se vor inventa harddisk-urile cu memorie mult mai mare, care vor permite salvarea a unor cantitati foarte mari de date.

Britanicii au inventat deja cd-ul cu laser. Acest tip de cd poate inregistra 360 de tera. Aceste cd-uri pot fi folosite la inregistrarea unor baze mari de date.

Dispozitivel de salvare sunt o ramura a tenologiei aflata in continua dezvoltare. Dispozitivele de stocare ale viitorului vor fi foarte diferite de cele din ziua de azi. Vor avea dimenisiuni mult mai mici si o capacitate mult mai mare de stocare.

De asemenea vor aparea numeroase alte dispozitive de stocare care vor permite informaticii sa se dezvolte . Se vor dezvolta foarte mult stiinte precum data mining-ul, clusterele de date, analiza datelor de pe internet, analiza datelor din texte si altele. Datele vor deveni foarte importante, iar informatiile deduse din acestea vor putea oferi foarte multe informatii legate de lumea in care traim oamenilor de stiinta.

Aceste informatii utilizate in mod benefic vor conduce la progresul omenirii. Tehnologia este in continua dezvoltare, iar faptul ca vom avea echipamente de stocare a datelor va fi punctul de plecare pentru noile descoperiri care vor fi facute.

Dispozitivele de stocare sunt, prin urmare, baza stiintifica de care avem nevoie pentru dezvoltarile ulterioare. Din acest motiv se fac cercetari serioase in acest domeniu.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *