Economisire traditionala

Economie TraditionalaIn timp ce termenul economie traditionala este foarte vag si nespecific, ai mai putine sanse sa ii vezi aplicarea in campul de economie de astazi. Ceea ce a facut economiile traditionale atat de radical diferite si atat de periculoase fundamental pentru economiile vestice au fost principiile traditionale a prosperitatii creatiei impotriva deficitului de resurse, a impartirii si distribuirii impotriva acumularii si lacomiei, a folosirii rudeniei impotriva drepturilor de proprietate exclusive individuale si a durabilitatii impotriva cresterii.

In diferitele tipuri de economii din lume de astazi, economia de piata, ce este o economie predominant capitalista, si economia amestecata, ce are un amestec de capitalism si socialism, sunt probabil cele mai populare. In celalalt capat al spectrului, sta economia traditionala, un timp de economia ce a fost practic eliminata ca rezultat al cresterii economice si dezvoltarii.

In economie, o economie subdezvoltata in care oamenii inca folosesc unelte primitve si apeleaza la metode vechi de recoltare, aceasta se numeste economie traditionala. Una din caracteristicile remarcabile ale acestui tip de economie este foarte putin sau cateodata, absenta totala a cresterii economice. In timp ce este in mare dependenta de agricultura sau sectoarele aliate, mai este numita si economie de subzistenta.

In timp ce definitia generala care este acceptata sta in jurul dependentei pe agricultura, economistii sociali cred ca definitia sa poate fi considerata completa cand adaugi la ea faptul ca aceste economii au o configurare sociala bine ancorata, in care personalizarile sociale si credintele au un rol important de jucat in deciziile economice. Totusi un alt factor care determina daca o regiune are o economie traditionala este dominanta sistemului de schimb.

Intr-un sens mai mare, termenul este de cele mai multe ori folosit de membrii statului a economiilor dezvoltate pentru economii care sunt subdezvoltate. Conceptul, ce era popular o data cand majoritatea tarilor erau dependente pe agriculutra, a dat esec in timp ce tarile mergeau spre dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *