Educatie cu ajutorul tehnologiei

Este adevarat ca tehnologia are abilitatea de a schimba si de a ajuta Pamantul sa evolueze intr-un sens pozitiv. Aplicabilitatea tehnologiilor cu sateliti vor permite oamenilor si copiilor din comunitatea Wayuu- stabilita ca fiind una din cele mai neglijate regiuni din Columbia de nord, sa aiba acces la continut educational egal si sa ajute ca societatea sa inainteze si sa faca un progres in acest sens.

Wayuu este o comunitate indigena, care ocupa o vasta regiune desertica din nordul Columbiei, aceasta civilizatie fiind una din sutele de locuri neglijate de pe Pamant, unde oamenii si miile de copii au nevoie disperata de educatie. Civilizatia Wayuu are propria sa limba- wayuunaiki, iar principala lor activitate economica este reprezentata de agricultura. Locul izolat de restul civilizatiilor a reprezentat un motiv important pentru dezvoltarea oricarei forme de tehnologii, care nu a avut loc pana in prezent aici, sa nu mai vorbim de educatie- care e cea mai mare problema din regiune.

Satelit care permite educatia

Dezvoltarea recenta din domeniul tehnologiei- si anume a unui satelit care permite mai mult de 1200 de studenti sa aiba acces la educatie de calitate, cu un continut educational de calitate, special conceput pentru ei, are scopul de a ajuta oamenii de aici sa realizeze un nou nivel de satisfactie personala. Alfredo Deluque, presedinte al Camerei reprezentantilor din Columbia prevede ca numai educatia ar putea contribui la crearea de baze necesare pentru a avea o tara mai buna, insa tehnologia va permite ca aceasta zona sa beneficieze de un echilibru cultural si social.

Reprezentantul guvernamental din Columbia a mai precizat ca multumita acoperirii oferite de acest satelit, elevii din prezent din comunitatea Wayuu vor avea mai multe oportunitati decat fata de orice alt moment din trecut, si vor reusi sa depaseasca mai usor problemele cu care se vor confrunta in viitor. Tehnologia nu e un lucru de care trebuie sa ne temem, ci trebuie sa o privim ca o parte necesara a vietii noastre, care ne ajuta sa evoluam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *