Efecte ale jocurilor de noroc

Parierea de sume de bani pe un anume eveniment cu un rezultat probabil, in intentia de a obtine castiguri suplimentare – ideea de baza a jocurilor de noroc. Decizia de pariere se ia in functie de trei parametri – suma investita, probabilitatea evenimentului si termenii si conditiile puse de acord intre jucatori. Talentul unui jucator consta in evaluarea acestor trei parametri si luarea deciziei de a paria si mai ales de suma pariata, pentru a maximiza castigurile.

Jocurile oferite de cazinouri, mesele de jocuri de poker, blackjack, aparate de sloturi (binecunoscutele pacanele) se afla printre cele mai obisnuite jocuri de noroc. Desigur aici se mai incadreaza jocurile cu zaruri, alte jocuri de carti sau pariurile sportive.

Pariurile sunt practicate ca si un mijloc de recreere. Ofera insa liniste, satisfactie mentala? Raspunsul este negativ. Cercetarile arata ca mai degraba duc la un comportament negativ in randul oamenilor, in principal pentru dependenta pe care o provoaca. Aceasta ii determina pe jucatori sa continue indiferent de suma pe care au pierdut-o sau au castigat-o, facandu-i uneori sa piarda foarte mult.

Se crede ca jocurile de noroc pot influenta persoanele spre activitati criminale. Dependenta ii afecteaza intr-atat incat actiunile lor nu mai sunt guvernate de o judecata solida si pot ajunge in situatii dificile. Iau decizii gresite in viata, se indeparteaza de familii si pierd banii pe aceasta activitate daunatoare.

Cand se ajunge la dependenta, jucatorul tinde sa petreaca mai mult timp pariind decat impreuna cu familia sau la serviciu. Se indeparteaza de cei apropiati si astfel se distruge increderea formata.

Dependentii de jocuri de noroc tind sa fuga de probleme, stres, furie si singuratate si dezvolta de multe ori un comportament secretos si interiorizat. Setea de profit ii face sa se refugieze in jocurile de noroc, aducandu-le in fapt mai multe probleme decat satisfactii. Incep sa imprumute bani pentru a paria, si continua in ciuda faptului ca pierd bani in continuare. Privind detasat asupra efectelor pe care le au jocurile de noroc, putem spune ca a paria poate fi o activitate recreationala, pentru eliberarea de stres, insa trebuie sa ramana in acest stagiu si sa nu ajunga la dependenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *