Fotografiile de pe Getty

googlegettyOrice blog prea mic pentru buget foto nu mai este nevoie de agitatie. Getty Images, cel mai mare provider de fotografii, lasa oamenii sa-si stocheze imaginile gratuit.

Miscarea este o schimbare abrupta in modelul de afacere pentru serviciul foto. In loc sa se bazeze pe taxele de licenta pentru fotografiile stocate, planuieste sa faca coduri embed publice pentru majoritatea colectiilor de pe site. Aceste picturi vor veni fara un watermark si vor contine un credit de imagine ducand pe pagina de licenta a companiei. Dar cel mai important pentru Getty, aceasta noua practica va furniza o noua forma de venit.

Lasand oamenii sa faca embed pozelor Getty, compania poate accesa date neexploatate pana acum. Prin intermediul embedurilor, Getty poate colecta informatiile de utilizator si sa foloseasca reclame in brand, rame embed, similare cu optiunile de la Youtube.

Intr-o cale, Getty este paralel cu provocarile industriei muzicale. De exemplu, daca cineva vrea sa foloseasca o imagine Getty gratuit, nu este greu de realizat, la fel cum nu este greu nici sa descarci muzica ilegal. Poti gasi fotografii Getty prin Google si sa le faci screenshot.

Furnizandu-le un code embed pentru WordPress, Twitter si altele, Getty spera sa stimuleze uploadarile legale de fotografii, la fel cum Spotify ofera muzica gratuit.

Asa ca puteti sa profitati de ocazie si sa accesati site-ul celor de la Getty pentru a folosi fotografiile de care aveti nevoie gratuit.

In modul acesta, Getty are abilitatea de a mentine controlul fotografiilor. Daca compania sterge imaginile din colectie, imaginea respectiva va disparea si de pe site-ul care o folosestie.

In cele din urma, Getty recunoaste ca, continutul sau este foarte cerut (mai ales ilegal). In loc de asta, face o alegere strategica de a monetiza fotografiile intr-un mod mai creativ. Daca pariul merge, compania va avea un flux mare de venituri pentru anii care vor urma.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *