Google aduce Internet in Indonezia

Google va incepe testarea de baloane care vor furniza Internet in Indonezia, incepand cu anul viitor, in speranta ca va conecta inca 100 de milioane de oameni la Internet. Indonezia este alcatuita din mai mult de 17.000 de insule, dintre care, in majoritatea, se afla munti josi si jungle. Conditiile geografice extreme din aceasta zona a facut ca instalarea de cabluri de fibra optica sau de turnuri de telefonie mobila pentru semnal sa fie o operatiune imposibila. Ca atare, aproape o treime din cea de-a 4-a cea mai populata tara din lume a ramas fara acces la Internet.

Project Loon

Cu toate acestea, Google a venit in „salvarea” acestei zone, lansand proiectul „Project Loon”. Impreuna cu alte trei servicii de Internet din Indonezia- Telkomsel, Axiata si Inmost, compania tehnologica gigant isi propune ca inceperea testelor baloanelor cu Internet sa inceapa anul viitor. Planul consta in a trimite baloane cu heliu la o altitudine intre 12 si 20 de metri inaltime, pana in startosfera, de unde vor putea manevra viteze de Internet cu pana la 10 megabiti pe secunda. Fiecarui balon ii este atribuit cate un panou solar, un computer de zbor dotat cu GPS si sistem de control de altitudine.

Pe Google Blog, compania a declarat urmatoarele: „Internetul inca este un lucru imposibil de atins pentru oamenii din aceasta regiune, dar cu toate acestea, facem progrese. Daca totul merge asa cum trebuie, in curand, milioane de oameni din Indonezia vor fi in masura sa aduca idei, cultura si afaceri in mediul online. Pana atunci, cerul este limita noastra”. Loon Project este parte a unei initiative mai ample, care doreste sa lege Indonezia de restul lumii. Numai 23% din indonezieni dispun de smartphone-uri, asa ca Google-Android lanseaza telefoane inteligente accesibile, numite Android One, la care au adaugat limba indoneziana- cu diferita dialecte, cum ar fi Bahasa si Sundanese- la Google Translate pentru a-i primi pe acestia in „lumea cibernetica”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *