Greseli comune antrenament

Greseli antrenamentNu exagera cu exercitiile

O problema comuna pentru multi care sunt la inceputul unei rutine obisnuite de fitness este ca exagereaza cu exercitiile prea repede. Vei obosi prea repede si vei fi lasat cu prea putina putere sau motivatie sa mergi mai departe. Ia-mi sfatul si incepe incetul adaugand 30-60 de minute de activitate moderata pe zi. Astfel poti construi o baza de activitate fizica pe care poti construi.

Nu restrictiona prea mult caloriile

O alta greseala comuna pentru noi veniti este ca isi restrictioneaza dieta in moduri extreme. Daca abia ai inceput, nu te forta sa tii obiceiuri de diete dureroase. Incepe facand substitutii simple si sa reziste indemnului de a manca, decat sa nu manance nimic sau sa sara peste mese. Aceste practici sunt periculoase si nu furnizeaza rezultate durabile. Daca mananci prea putine calorii, atunci corpul tau crede ca iti este foame. Cand corpul tau intra in modul infometat, incepe sa adune calorii si devine mult mai dificil sa pierzi putina greutate. Ca o regula generala, nu as recomanda nimanui sa manance mai putin de 1.500 de calorii pe zi, indiferent de tipul de corp.

Nu te critica pentru scapari

Cand esti nou la ceva, vei face probabil o greseala. Acest lucru este total normal. Daca ai o zi libera catedoata, acest lucru este bine. Lucrul important care trebuie sa-l tii minte este ca faci pasi pentru a ajunge treptat intr-un loc mai bun fizic. Daca vei actiona ca un sergent si te vei lovi pentru fiecare scapare, procesul va fi lung si dureros. Relaxeaza-te, respira si urca-te inapoi pe aparat. Fiecare zi este un nou inceput pentru a face alegeri mai bune.

Nu te astepta la rezultate uriase imediat

Sa fii in forma este un proces. Nu vei observa nici un rezultat, indiferent ca vrei sa scapi de greutate sau sa construiesti muschi, peste noapte. Sugerez sa te cantaresti o data pe saptamana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *