Greselile: o binecuvantare deghizata

Trebuie sa fi auzit despre faptul ca mari descoperiri s-au facut dintr-o simpla greseala. Un alt aspect este faptul ca greselile, odata comise, te ajuta sa te indrepti catre un plan mai inalt al vietii. Oricare ar fi cazul, ambele instante sunt pozitive. De ce atunci sunt considerate greselile drept esecuri, in loc sa fie de fapt piatra de temelie de la baza succesului?

Fiecare incident si eveniment din viata iti ofera nenumarate posibilitati de a invata, daca esti dispus. Odata ce ai invatat ceva din fiecare experienta, fie ea mai placuta sau mai putin placuta, cu siguranta vei progresa, te vei maturiza; altfel, ramane un eveniment care pur si simplu a trecut fara nici un rost.

Viata ne pune intotdeauna prima data in fata unui test, pentru ca lectiile si invataturile sa le deducem ulterior. Invataturile si cunostintele ar fi total incomplete daca nu ar exista si greselile.

Daca reusesti sa inveti din greselile pe care le-ai comis, poti considera ca te-ai calificat pentru runda urmatoare de teste pe care le ai de dat in viata. Daca nu ai tras nici o invatatura de pe urma greselilor, va trebui sa continui acele runde de calificare, pana cand vei ajunge sa inveti ceva. Daca iti este teama sa gresesti, vei ajunge sa nu iti mai asumi deloc riscuri. Vei deveni paralizat din punct de vedere emotional la comiterea unei erori si zilele ce vor urma vor fi bantuite de aspectul negativ. Daca mergi pe aceasta cale, ramanand uimit si blocat de propriile greseli, nu vei mai reusi sa iesi din zona ta de confort. Ceea ce oamenii nu inteleg este faptul ca si greselile au scopul lor. Ne intalnim cu ele pe parcursul vietii, pentru a putea invata, pentru a adauga un plus la intelepciunea noastra, pentru a evolua. Cum altfel am mai reusi sa invatam ceva?

Unele greseli sunt trecute repede cu vederea, altele vin cu un pret enorm. Oricare ar fi situatia, trebuie sa invatam ceva din ele. Din pacate, in viata nu avem optiunea „undo” sau „ctrl+z”, asadar trebuie sa treagem acele invataturi, sa continuam sa experimentam, sa ne maturizam si in cele din urma sa traim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *