Haine inteligente

Nu v-ar placea sa purtati o camasa care sa va monitorizeze starea sanatatii, pulsul, numarul de kilograme consumate prin miscare ? Sau niste pantofi care sa va spuna cati pasi faceti in fiecare moment ? Faceti cunostiinta cu hainele viitorului.

Cum functioneaza hainele viitorului?

Hainele viitorului sunt acele haine bazate pe tehnologia senzorilor. Aceste haine contin senzori incorporati care permit monitorizarea miscarilor noastre, ne masoara diversi parametri corporali si ne ofera ocazia sa ne perfectionam sanatatea si sa ne depasim limitele ca sportivi.

Ce sunt senzorii?

Senzorii sunt niste dispozitive care detecteaza anumite schimbari din mediul inconjurator, trimitand semnale electrice echipamentelor care se ocupa cu gestiunea lor.

De ce sa purtam haine inteligente ?

Hainele inteligente sunt foarte utile atunci cand avem o anumita problema de sanatate care trebuie monitorizata, si nu numai. Orice om poate sa poarte haine inteligente pentru a-si imbunatati sanatatea, pentru a-si supraveghea kilogramele in plus sau pentru a afla mai multe informatii despre corpul sau.

Sunt accesibile hainele inteligente ?

Industria hainelor inteligente este in plina ascensiune. Acest lucru inseamna ca , la fel ca orice alta tehnologie noua, faptul de a purta haine inteligente solicita un buget mai dezvoltat.

Cu toate acestea, se prevede ca in curand, aproape toti oamenii vor avea acces la astfel de stiluri de imbracamite, iar aceasta imbracaminte va revolutiona stiinta si tehnologia zilelor noastre. Se va dezvolta foarte mult atitudinea oamenilor fata de sanatate lor, acestia vor acorda mult mai multa atentie felului in care se imbraca, iar modul in care oamenii se imbraca va spune mult mai multe despre ei decat informatii despre personalitatea lor. Va spune foarte multe si despre sanatatea lor, despre orele pe care acestia le petrec la sport sau despre stilul de viata pe care oamenii il au.

Stilul vestimentar a reprezentat inca cele mai vechi timpuri un mod de informare asupra statutului oamenilor cu care ne intelnim, insa, cu noile haine inteligente volumul de informatii va fi mult mai bogat.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *