Iluziile optice in moda

Multe dintre noi nu stim ca exista anumite iluzii optice care te fac sa pari mai subtire, dungile dispuse diagonal sau care se intretaie, cele mai groase si mai subtiri, lasand impresia unei talii mai subtiri atunci cand avem de-a face cu o silueta mai plinuta.

Femeile care au un corp cu ceva mai multe forme si care vor sa reduca aceste neajunsuri fizice, pot apela la iluziile optice care pot fi obtinute datorita folosirii unui anumit tip de imprimeu sau a anumitor culori.

Astfel, pentru a obtine un aspect mai ingust al soldurilor, fusta- creion poate fi de mare folos prin simpla dispunere a imprimeului floral pe partile laterale ale piesei vestimentare. Pentru un efect cat mai placut, in partea de sus este recomandat sa purtati o bluza sau un pulover cu un guler de tip barcuta, intr-o singura culoare. Asa se va echilibra perfect raportul dintre jumatatea inferioara si cea superioara a corpului.

Pentru a obtine efectul unei talii cat mai subtiri, atunci cand avem de-a face cu o silueta mai plinuta sau cu una androgina, dreapta de sus pana jos, putem purta o rochie in dungi, cu o lungime pana la nivelul genunchilor si cu bratele dezgolite sau nu. Acest articol vestimentar ajuta la micsorarea zonei soldurilor si a bustului, tinand cont ca dungile “slabesc” vizual.

Femeile care nu sunt bucuroase de bustul generos pe care il au se feresc, de obicei de dungile orizontale. Ceea ce ele nu stiu este ca, dungile orizontale foarte apropiate fac sa dispara, ca prin minune, cativa centimetri din partea de sus a corpului, aceasta iluzie avand efect de modelare si asupra taliei.

Pentru a avea efectul unor picioare mai lungi este recomandata o rochie cu talie inalta, intr-o singura culoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *