Inventia Internetului in urma cu 20 de ani a schimbat modul in care vedem lumea. Multumita World Wide Web, putem face ca lucrurile sa fie rezolvate mai repede. Shopping, comunicare, amuzament, distractie- toate aceste lucruri se afla la o distanta de numai un click. Bineinteles, odata cu aparitia Internetului au luat nastere si retelele sociale, care au crescut foarte repede, devenind astazi o forma de comunicare. Facebook, Twitter, Instagram, Linked In- toate fac posibila comunicarea. De asemenea, in urma unor studii, specialistii au descoperit ca un om petrece, in medie, aproape 15.5 ore pe Facebook in fiecare luna.
Abundenta acestor retele sociale a facut ca orice om de pe fata pamantului sa se afirme. Chiar mai mult, noi platforme de retele sociale ne sunt prezentate in fiecare zi, insa, nu putem sa nu observam ca acestea au reusit sa modifice modul in care comunicam intre noi.
Inventie de noi cuvinte
Potrivit Pew Internet Reserch Project din anul 2013, aproape 73% din utilizatorii de Internet, cu varste de peste 18 ani, folosesc site-urile de socializare. Avand atat acces la dispozitie, oamenii au abilitatea de a-si comunica gandurile, iar acest lucru a condus la formarea de noi cuvinte. Cele mai bune exemplu in acest sens sunt cuvintele de genul „google it”, „selfie” sau „tweet”, care sunt inspirate de unele evenimente ce au loc in cultura pop.
Ei bine, nu numai limba engleza a intampinat schimbari in vocabular odata ce social media a devenit din ce in ce mai evidenta, ci si alte culturi si-au schimbat, de asemenea, trendul. De fapt, in urma unui studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca, cu cat se petrece mai mult timp pe Internet, cu atat o persoana, un stat, are tendinta sa modifice cuvintele. Exemple in acest domeniu ar putea fi prescurtarile la fraze, cum ar fi LOL sau BFF, care au devenit cuvinte uzuale atat in limba engleza, cat si in germana, spaniola, franceza, rusa, portugheza si romana.