Internetul si TV-ul scad performantele de scoala

Potrivit unui studiu realizat recent, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca adolescentii care petrec mai mult de o ora pe zi pe Internet sau stau la calculator, sunt mai susceptibili de a obtine note scazute la invatatura, fiind cu doua puncte mai slabi decat colegii lor care prefera sa isi petreaca timpul in alte modalitati.

Studiu recent a fost realizat pe un numar de 800 de subiecti care au varstele cuprinse intre 14 si 15 ani. In urma acestui studiu, specialistii de la Universitatea Cambridge au mai descoperit ca sportul si activitatile fizice nu au niciun fel de efect asupra imbunatatirii performantelor scolare. Studiul a fost realizat pe o perioada mai lunga de timp in care au fost monitorizati elevii, si astfel s-a ajuns la concluzia ca era tehnologica in care traim ii afecteaza extrem de mult.

Kirsten Corder de la Centre for Diet and Activity Research din cadrul Universitatii Cambridge si co-autor al acestu studiu a declarat ca „Am facut aceste analize doar asupra elevilor de clasa a X-a, insa monitorizarea noastra reprezinta cel mai probabil o <radiografie> exacta a comportamentului obisnuit al participantilor, iar din acest motiv ni se pare rezonabil sa sugeram ca timpul suplimentar petrecut in fata ecranelor ar putea influenta negativ notele primite de adolescenti.”

Note mai mici

Nu este deloc o surpriza faptul ca notele elevilor au tendinta sa scada atunci cand acestia petrec mai mult timp pe Internet. Asadar, oamenii de stiinta au descoperit ca elevii cu note mai mici petrec mai mult timp la TV sau pe Internet dupa ce isi fac temele de scoala, in timp ce elevii care obisnuiesc sa citeasca sau sa se pregateasca suplimentar pentru materiile de la scoala, inregistreaza note mai mari cu 4-5 puncte.

Intr-un alt studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca, copiii care sunt lasati sa se uite la TV mai mult de patru ore, au parte de mai multe efecte daunatoare in ceea ce privesc performantele scolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *