Inventatorul Bitcoin nominalizat pentru Nobel

Una din cele mai mari inventii din ziua de azi este reprezentata de Bitcoin- pentru care creatorul sau a fost nominalizat pentru premiul Nobel. Asadar, pentru cei care nu sunt familiarizati cu acest termen, Bitcoin reprezinta un sistem de plata electronica, fiind o moneda digitala, creata in anul 2009 de catre Satoshi Nakamoto. Barbatul care a inventat moneda electronica este propus pentru nominalizarea cu premiul Nobel la categoria Stiinte Economice si, cu toate ca nimeni nu il cunoaste foarte bine, exista zvonuri care sustin ca, in caz de va castiga, acesta ar putea veni in persoana sa isi ridice premiul Nobel.

Ei bine, profesorul Bhagwan Chowdhry, profesor in cadrul UCLA, sustine ca anonimitatea inventatorului nu ar trebui sa reprezinta o problema, fiind de parere ca acesta isi merita pe deplin nominalizarea dar si posibilul castig. Profesorul de la UCLA sustine ca moneda electronica, „Inventia Bitcoin”, este una din cele mai revolutionare lucruri din secolul XXI: „au existat foarte multe bunuri care au fost utilizate ca si monede de schimb de-a lungul istoriei- cum ar fi aurul, argintul, margelele sau metalele pretioase, insa Bitcoin-ul- moneda digitala- este doar sub forma unui obiect matematic”- sustine acesta.

Moneda Bitcoin

Potrivit statisticile internationale, in anul 2012 existat peste 12 milioane de bitcoini, iar in functie de valoarea echivalenta cu capitalizarea de piata, valoarea reala a acestor monede electronice ar totaliza undeva la peste sapte milioane de dolari.

De asemenea, economistii sunt de parere ca valoarea unei astfel de monede ar putea creste din ce in ce mai mult, din moment ce bitcoin-ul va fi utilizat mai des. In prezent, foarte multi investitori sunt interesati de domenii de afacere care sa implice legaturi cu bitcoin, iar unul din motivele pentru care aceasta moneda electronica a devenit atat de cautata in prezent, este reprezentat de faptul ca exista un interes extrem de mare din partea corporatiilor foarte mari in acest domeniu financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *